Сега четете
Велева: Да се правят сравнения между Крим и Кърджали е антибългарски акт

Велева: Да се правят сравнения между Крим и Кърджали е антибългарски акт

209963_105033392914911_2253160_oЖурналистката Валерия Велева осъди остро изказване на председателя на БСП и ПЕС Сергей Станишев в интервю за „Труд“, в което той подхвърля хипотезата етническите турци в България, които не се представляват от ДПС, а от друг политически субект, могат да поискат референдум в Кърджалийска област.

Позицията, която приехме, убеден съм, се основава на ясни принципи и отразява българските национални интереси, казва Станишев пред вестника. Когато говорим за нашите избиратели и тяхната позиция, да си представим една хипотетична картина – етническите турци в България не се представляват от националноотговорна партия като ДПС, а изведнъж се появи политически субект, който се ръководи извън България от друг център и се прави референдум на подобна тема в Кърджалийска област.

Ние мислим ли за тези последици?! Затова смятам, че в нашата позиция за ситуацията в Украйна се опитваме да погледнем на проблема в дълбочина. Очевидно е, че в Украйна имаше много рязка смяна на властта, част от нея не протече по най-легитимния начин“, допълва лидерът на социалистите.

Доста глупаво и направо безотговорно Сергей Станишев днес е произвел фразата „А ако утре някой поиска референдум за Кърджали“? След като в БСП се оплетоха в позицията си за Украйна, сега да се правят сравнения между Крим и Кърджали си е направо антинационален, антибългарски акт. Това не може да го роди нито един българин! Но се роди в главата на Станишев, който беше български премиер, а днес е мандатоносител. Възмутително! – гласи статусът във Фейсбук на Валерия Велева.

Вижте и

[spider_facebook id=“1″]

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре