Сега четете
Похвално: Третокласници посетиха доайенът сред добричките медии

Похвално: Третокласници посетиха доайенът сред добричките медии

emblemaТретокласници от СОУ,,Димитър Талев“ посетиха редкацията на Вестникът на Добруджа, за да се запознаят с особеностите на журналистическата професия. Малчуганите от клуба по предприемачество, с класен ръководител Дарина Миткова, зададоха своите въпроси към репортерите от Добруджанска трибуна и с интерес изслушаха обясненията на редактора Пламен Николов, свързани с тънкостите на професията. Децата живо се интересуваха какво е необходимо, за да се превърне човек в успешен журналист и как репортерите събират информация за вестника.

Репортерите не пропуснаха да им дадат ценни съвети за развитието им за вбъдеще. Те споделиха на третокласниците, че за да бъдеш добър журналист е необходимо да залягаш здраво над уроците по български и литература и да четеш много. Редакторът Пламен Николов им разказа подробно за професията и за пособията, които използват журналистите в работата си, като не пропусна да им обясни колко важни и отговорни са задълженията на репортерите.

Всеки един от малките ,,предприемачи“ получи на тръгване подарък от редакцията – по един брой на вестника. Децата останаха доволни и щастливи не само от подаръка, но и от получените нови знания за печатната медия и нейното значението за обществото.

Вижте и

Третокласници посетиха доайенът сред добричките медии | | 18.03.2014 15:27 | Добруджанска трибуна | стр. 2 | Ана Иванова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре