Sahska BratanovaТочно в 21:00 часа тази сряда (19.03) по БНТ 1 е премиерата на дългоочаквания сериал „Вангелия”. Поредицата, която изследва живота на прочутата българка, се показва за първи път у нас. 12-те епизода на „Вангелия” разказват за детството и живота на Ванга такива, каквито ги е усетил руският режисьор Сергей Борчуков. Филмът показва и паметни срещи на пророчицата с исторически личности, чиито съдби белязват и световната история.

Новината, че БНТ ще излъчи сериала, който е хит в Русия, предизвика огромен интерес и върна лентата на спомените на десетки наши сънародници, които са имали досег с пророчицата от Рупите.

Двама от тях – легендарната Нешка Робева и режисьора Стилиян Иванов, ще гостуват утре сутринта в „Денят започва с култура” по БНТ 1. Те ще повдигнат завесата около мистерията „Ванга”, тъй като са сред хората, които бяха близки с нея.

Гост на водещите Александра Гюзелева и Георги Ангелов ще бъде и актрисата Сашка Братанова, която участва в руската поредица. Там тя играе ролята на помощничката на Ванга, която допуска хората при нея. Братанова е споделяла, че режисьорът я избрал само по снимка, а самата тя се познавала с пророчицата.

Сериалът „Вангелия” ще се излъчва всяка сряда от 21:00 часа по БНТ 1. От уважение към християнските традиции, по време на Страстната седмица епизодът няма да бъде излъчен.

Гледайте първия епизод на сериала „Вангелия” тази сряда, 19 март,

от 21:00 часа, само по БНТ1!

 http://bnt.bg/filmi-i-serialii/serijni/vangeliya

[spider_facebook id=“1″]