Сега четете
Ново политическо списание от утре

Ново политическо списание от утре

140317142040-450x325То се казва a-specto и е дело на Петър Волгин, Калина Андролова и Иво Христов. Главен редактор е Андролова, а сред външните автори са Тома Томов, Валери Найденов, Александър Симов и др.

Страниците на a-specto ще са посветени на политиката, геополитика, историята, задкулисните политически сюжети и заплетени историите и ще бъдат богато илюстрирани с подбрани документални фотографии, казват създателите му.

Тримата журналисти решават да създадат политическото списание, защото според тях такова липсва на пазара. „Когато искаш да прочетеш нещо и няма откъде, единственият изход е да го напишеш“, казва Петър Волгин. По думите му a-specto ще информира за глобалните тенденции и за световната политика, защото отразяването им у нас изостава и „сме на малко провинциално ниво в това отношение“.

Списанието си поставя и друга задача – да преодолее неолибералния монопол в информационния поток.

Вижте и

В първия си брой изданието публикува интервю с израелския посланик у нас Шаул Камиса Раз и разговор на Тома Томов с Гернот Ерлер – един от най-важните съветници на германския канцлер Ангела Меркел, специалист по въпросите за германско-руските отношения. Читателите ще се запознаят с интересната история на Теодор Херцел – човекът, който поставя началото на политическия ционизъм; ще разберат на кого всъщност са идеологически наследници бандеровците в съвременна Украйна и кой е „идолът на Майдана“ Степан Бандера.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре