Сега четете
Американският собственик на bTV се оттегля

Американският собственик на bTV се оттегля

ronald-lauderАмериканският собственик на bTV Media Group – милиардерът Роналд Лаудер – напуска корпорацията си Central European Media Enterprises (CME).
Той се оттегля от поста, който заемаше през последните 20 години – неизпълнителен председател на борда на директорите на основаната от самия него компания. Корпорацията притежава медии в няколко държави в Централна и Източна Европа, вкл. в България.
Голямата новина бе съобщена официално от СМЕ, предаде “Варайъти“.
„Роналд Лаудер, основател на СМЕ, изигра важна роля за установяването и развитието на независимото телевизионно радиоразпръскване в Централна и Източна Европа, като се започне със стартирането на TV Nova в Чехия през 1994 г. като първия търговски телевизионен оператор на тази страна. Оттогава компанията се разви бързо в региона и просперира произвеждайки независими новини и местни продукции и осигури водещи пазарни позиции на своите оператори“, се посочва в съобщението.
Самият Лаудер коментира: „За мен е чест да бъда човекът, изиграл роля в развитието на независимата комерсиалната телевизия в Централна и Източна Европа. Не бих могъл да постигна толкова много без упоритата работа и отдаденост на всички в CME през последните 20 години. А най-важното е, че успехът на нашите телевизии не би бил възможен без подкрепата на нашите зрители в целия регион.“
В съобщението са цитирани и двамата наскоро назначени ко-изпълнителни директори на СМЕ Майкъл Дел Нин и Кристоф Майнуш, които заявяват: „В знаменитата си кариера Роналд насърчи развитието на независимите оператори в Централна и Източна Европа. Благодарение на това на тези пазари процъфтяха много добри забавни и новинарски програми. Бихме искали да отдадем значимото на неговата далновидност и инициативност при работата в тясно сътрудничество с толкова много хора в една част на света, до която той е толкова близо, превръщайки визията си в реалност.“
Роналд Лаудер е роден през 1944 г. в Ню Йорк. Той е от фамилията основател на козметичния гигант „Есте Лаудер“.
Магнатът гостува у нас през есента на 2013 г., като официалната цел на визитата му бе образователен проект на едноименната му фондация, която работи в сътрудничество със столично училище.

Американският собственик на bTV се оттегля от корпорацията си | | 15.03.2014 08:38 | www.vnews.bg |

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре