Сега четете
„Денят започва…. в неделя” с…

„Денят започва…. в неделя” с…

_MG_0524Какъв е образът, който изгражда руският сериал „Вангелия”, ще дискутират водещият на БНТ 1 Георги Любенов и неговите гости в „Денят започва…. в неделя”. В неделното студио близки на Ванга ще разкажат своите спомени за феномена от Рупите. Поводът за срещата е хитовият руски сериал „Вангелия”, който тръгва на 19 март по БНТ 1.

Журналистката Капка Георгиева, режисьорът Стилиян Иванов и писателят Николай Стоянов, които са имали близки контакти с петричката пророчица, ще разкрият за зрителите на БНТ своите впечатления за живота на една от най-прочутите ясновидки в света.

Капка Георгиева е автор на книгата „Ванга от рода на прокълнатите”. В нея за първи път е описано как пророчицата се среща с Адолф Хитлер, а по-късно и с цар Борис, за да му обясни колко мъка има по българските земи.

Режисьорът Стилиян Иванов, създал повече от 36 документални филма и 1000 телевизионни предавания, ще разкрие това, което е научил за Ванга, докато е снимал филма за нея – „Вангя”. Лентата, създадена през 1996 г., е била излъчвана няколко пъти и по БНТ. В нея пророчицата изрича паметни думи, малко преди смъртта си: „Не трябва да искаш много, за да можеш да платиш цената!“
„Вълнуваше я въпросът защо сме зли, защо крадем, лъжем, пием и убиваме. Каза, че лошото вече е минало, но трябва да престанем със злините, за да отворим път на доброто“, разказва Стилиян Иванов.

Вижте и

Още едно мнение „за” и „против” образа, който изгражда руският сериал „Вангелия”, ще чуем от писателя Николай Стоянов. Неговият баща е кум на Ванга и съпруга й Димитър Гущеров. Стоянов от дете е изключително близо до феномена от Рупите, и преди няколко години издаде книгата си “Случаят Ванга”.

Гледайте „Денят започва… в неделя” с Георги Любенов тази неделя от 09:00 часа, само по БНТ1!

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре