Сега четете
Нападнаха екип на БНТ заради тютюнопушене

Нападнаха екип на БНТ заради тютюнопушене

vlcsnap-2014-03-13-06h24m29s27-398x225След като собственици на заведение нападнаха екип на БНТ – как се контролира забраната за тютюнопушене.

Тема: В много заведения в страната се пуши, въпреки забраната – репортаж

Резюме:

В много заведения в страната се пуши, въпреки забраната. В репортаж БНТ показа репортаж за луксозно заведение до зала „Фестивална”, което е глобявано четири пъти от началото на годината. И здравните инспектори, дошли на проверка, установяват, че от предишните им актове няма никакъв ефект. При заснемането на репортажа, екипът на телевизията е бил нападнат.

„Констатирахме действително, че в заведението се пушеше. Видяхме хора с цигари. Проверката завърши с акт на салонния управител”, заяви д-р Светослав Славчев от СРЗИ.

„До такава степен агресивност, че да бъдат нападани, не е проявявана при проверките, но са заплашвани. Можете да си представите как коректно и съвестно може да се извърши една контролна дейност в такава ситуация от контрольора”, заяви д-р Огнян Иванов, директор на РЗИ-София. Той отрече това да означава, че контрольорите са безсилни в такъв случай: „Аз заставам 100% уверен в тяхната компетентност и професионализъм, но съм обезпокоен от тази засилваща се агресия. Трябва да се помисли за защитата им. Каквито и мерки да се вземат – те са закъснели”, добави той.

Вижте и

Това е един закон, писан на коляно – закон, който е механично пренесен от Брюксел. Трябва да се помисли и за икономическия ефект – къде ще отидат хората, когато заведенията бъдат затворени – такива въпроси преди това трябва да бъдат обмислени, смята д-р Огнян Иванов

БНТ1, „Денят започва“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре