Сега четете
В Крим отказаха акредитация на кореспондентите на БНТ

В Крим отказаха акредитация на кореспондентите на БНТ

Mario Gavrilov 2Кореспондентите на БНТ в Украйна Марио Гаврилов и операторът  Иван Антонов  продължават да предават информация в изключително трудна ситуация. В „По света и у нас” Марио Гаврилов съобщи, че може само да преразказва случилото се в местния парламент на Украйна, тъй като на екипа е отказана акредитация.

„Обяснението беше, че вече има издадени прекалено много акредитации, което е доста смешно, тъй като това е една мащабна сграда и има доста място. Неофициално ни беше обяснено, че медии, които изкривяват действителността в Крим и се отнасят враждебно, към които бяхме причислени и ние, не са добре дошли в сградата. Успокоително ни беше казано, че всички европейски медии принадлежат към тази група.” – заяви журналистът Марио Гаврилов.

В понеделник пратениците на БНТ станаха обект на агресивен натиск в един от най-размирните райони в Украйна. При влизането си на територията на Кримската автономна област журналистите на националната телевизия бяха спряни от около 10 войници, въоръжени с автомати „Калашников”. Те направиха обиск на багажа и отнеха служебните им каски и бронежилетки.

Вижте и

„Хората с маски, които ни спряха, нямаха никакви  опознавателни знаци. Видът на тези хора обаче не показваше да са случайни. Започна едно изключително агресивно претърсване на нашата кола, целият ни багаж беше стоварен на земята. Цялото им поведение излъчваше агресия.” – разказа още Марио Гаврилов.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре