Сега четете
Стояна Георгиева

Стояна Георгиева

Стояна Георгиева, Главен редактор на Mediapool   сн. Пламен Бояджиев, Любословие
Стояна Георгиева, Главен редактор на Mediapool
сн. Пламен Бояджиев, Любословие

Стояна Георгиева е основател и главен редактор на първата онлайн медия за новини и коментари „Медиапул“, създадена през 2001 г. И до днес сайтът е сред медиите с качествено съдържание и се ползва с висок авторитет.
Когато създава Mediapool преди близо 11 години, е убедена, че в България има нужда от подобен вид медия. Насърчили я и приятелите й, които вярвали в бъдещето на интернет изданията. „Искахме да бъдем влиятелна, качествена и модерна медия с таргет група активната част от хората в страната. Радвам се, че с времето се превърнахме в малко островче на гражданското общество у нас“, споделя в свое интервю Георгиева. Независимостта, наличието на позиция и залагането на авторската журналистика са основните ценности, които Mediapool следва като отправна точка към събитията и медийното им отразяване.

Друг важен елемент от биографията на Стояна Георгиева е фактът, че от 1997 до 1999 г. е директор на пресслужбата на Министерския съвет по време на правителството на Иван Костов. Дори и тя да не иска да се връща към това време, медиите никога не пропускат да го направят и настойчиво й задават въпроси. Особено преди избори. Със спокойствие и от дистанцията на времето Георгиева често отговаря: „Служебните ми отношения с Костов приключиха през 1999 г., когато напуснах МС. Не си сверявам часовника с никой от политиците и нямам информация от първа ръка какви са плановете им за предстоящите избори.“ Казва, че не е била в политиката, за да се връща в нея.

Стояна Георгиева остава журналист и философ. Работила е в радио „Свободна Европа“ (1992 -1997) в продължение на пет години. В периода 1991-1992 г. е журналист във вестник „Демокрация“. Завършила е история и теория на културата и философията в СУ „Св. Климент Охридски“.

Вижте и

Според Георгиева мисията на медиите по дефиниция е да бъдат в опозиция. Не да работят срещу, а да бъдат нещо различно – на правителството, на съдебна система и на други власти. Професионалното й верую е, че медиите трябва да бъдат коректив и опозиция на частния бизнес, на корпоративната система. Ако не ги откривате в mediapool и пишете в сайта й, съм сигурна, че тя ще ви отговори, защото тя създаде медията именно разчитайки на обратна връзка с читателите.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре