Сега четете
Кои са забранените въпроси за властта?

Кои са забранените въпроси за властта?

Стояна Георгиева, Главен редактор на Медияпул  сн. Пламен Бояджиев, Любословие
Стояна Георгиева, Главен редактор на Медияпул
сн. Пламен Бояджиев, Любословие

Интервю със Стояна Георгиева, журналист от „Медиапул” , Иван Бедров, журналист от Клуб Z, Александър Симов, журналист от вестник „Дума” .

Няма лошо да има пресконференции като вчерашната на премиера и лидерите на БСП и ДПС с журналисти и медии. Но това не е форматът, в който могат да бъдат зададени по-сериозни въпроси и да може да бъде отговорено на тях. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Стояна Георгиева, журналист от „Медиапул” Показателно е, че след тази пресконференция нямаше излезли сериозни новини.

От девет месеца тези управляващи са на власт, но все още не е изяснен въпроса какво се е случило и какви са били отношенията например между Цветан Цветанов и Делян Пеевски. Единственото, което става ясно през тези месеци е, че единият ходи и говори по телевизиите, а другият дава задочни интервюта за различни интернет медии.

Нека най-накрая Станишев и Местан да изяснят какво се е случвало зад тази димна завеса, каза журналистката. Това беше едно нелошо откриване от страна на БСП и ДПС на предизборната кампания за евроизборите, защото тези избори са важни и за двете партии. Едва ли обаче след тази пресконференция тези, които не са подкрепяли правителството ще започнат да имат симпатии към него, добави Стояна Георгиева. Това беше един некадърен опит да се копира това, което прави Владимир Путин при пресконференциите си с журналисти и граждани. Когато той прави подобни пресконференции той стои, ако трябва и по шест часа и отговаря на всякакви въпроси от страна на медиите и гражданите. Това каза от своя страна журналистът от Клуб Z Иван Бедров. Проблемът си беше и до голяма степен в журналистите, които не зададоха правилните въпроси. Това беше най-удобния формат за властимащите, при който да говорят много, но всъщност да не кажат нищо.

Аз исках най-накрая да видим каква е позицията на България за случващото се в Украйна и проекта „Южен поток”. Какво се случва с милионите, които ще бъдат наляти в закъсали и фалирали държавни предприятия като „Кремиковци” и „Химко”, но не получихме отговори на подобни въпроси, добави Бедров. Очевидно има нужда от подпомагане и на малките земеделски производители. Но никой не зададе на Местан въпроса какво се случва, така че парите в сектора да не отиват в ограничен брой земеделски производители, защото всички знаем, че от 2001 година ДПС са тези, които основно отговарят за земеделския сектор и ако трябва някой да бъде питан за това, защо секторът е в това състояние, то това са те. Аналогията с Путин е абсолютно неправилна, защото това са две абсолютно различни политически системи. Това каза от своя страна журналистът от вестник „Дума” Александър Симов.

За първи път имаме кабинет, който започна да се оглежда за хоризонт, който се простира отвъд простото му оцеляване през следващия месец, смята той. Това, че премиерът Пламен Орешарски дава по-малко интервюта пред медиите и да се съсредоточи повече до изразяването на експертни позиции е умишлена стратегия сегашния премиер да се разграничи от предишния, който очевидно обичаше медийния си образ. Честно казано аз не съм очаквал сериозна конкретика от тази среща, понеже форматът на тази пресконференция не предполагаше това. Все пак според мен на нея станаха ясни някои неща за това как ще бъдат изразходвани част от средствата от бюджета, за да бъде вдигната икономиката на крака и тя най-сетне да тръгне напред, заяви Александър Симов.

Вижте и

БТВ, „Тази сутрин”

[spider_facebook id=“1″]

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре