Сега четете
Книга сваля маските на сцената

Книга сваля маските на сцената

6dac88fd58acf2bbc44e9365d1a47355_400x300Йордан Георгиев, автор и водещ на седмичното предаване за театър „Без маски“ в радио „Алма матер“, издава едноименна книга с интервюта. Премиерата на томчето с клеймото на „Жанет 45“ е на 16 март в театър „София“ от 17.30 часа. Над 200 режисьори, драматурзи и артисти са минали през студиото на незрящия Данчо. С повечето от тях ни среща в книгата „Без маски“. Журналистът е завършил с отличие право и магистърска програма „Литература, кино и визуална култура“.

Чувството му за справедливост и изключителната му памет безспорно биха му гарантирали блестяща юридическа кариера, но той избира да се посвети на театъра. За него той е не просто разпускане след лекции или повод за среща с приятели, а свят, изпълнен с чудеса и ценности, въпреки разрушителните сили, вилнеещи извън стените му.
„Тази книга е същинско чудо. Вие няма да откриете пошли въпроси и папарашки клюки за звездите.

Няма да намерите и злобни коментари за спектакли или мнения, надъхани с излишна патетика и фалш. Журналистът Йордан Георгиев не разчита на широко използвани похвати, а на своя безпогрешен усет към изкуството на Мелпомена“, казва колегата на Данчо от „Сутрешно кафе“ Георги Митов-Геми. Един от хората, които много помагат на Данчо, е драматургът Боян Папазов.

„Изненада беше да науча, че Йордан Георгиев пише и стихове. Подари ми ги майка му. Избрах „Истинското зрение“ заради човеколюбивото усилие на един сляп да вдъхне надежда на своите братя и сестри по съдба“, е написал Папазов върху задната корица.

Вижте и

11.03.2014 01:03 | Стандарт | стр. 23 |

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре