Сега четете
Уикенд: Венелин Петков живее в Би Ти Ви

Уикенд: Венелин Петков живее в Би Ти Ви

Венелин Петков е поредният популярен журналист, който ще се раздели с ефира на Би Ти Ви. В неговия случай обаче слизането от екран не е наказание за некадърност или издънки, а повишение.

След неотдавнашните кадрови сътресения в частната медия партньорът на Гена Трайкова бе издигнат до шеф на новините и в момента съвместява две длъжности – на водещ и началник. Това положение обаче не може да продължава дълго, защото пречи на журналиста да се фокусира върху новите си задачи.
Когато си намери достоен заместник за студиото, Венелин окончателно ще напусне стола на водещия и ще се заеме със структурни промени в новинарския екип. На него му предстои да свърши много работа зад кадър, за да станат информационните емисии на Би Ти Ви недостижими за конкуренцията. Мисията му се усложнява от факта, че тежката артилерия Ани Салич вече е кадър на Нова телевизия. Когато тя се премести и заработи в тандем с Ники Дойнов, много от зрителите й я последваха.

В момента Петков взима две заплати. Едната като шеф, другата като водещ. финансово той е удовлетворен, но си дава сметка, че така не може да кара вечно „Много му е напрегнато.
По 12-14 часа дневно прекарва в нюзрума, а понякога и повече. Прибира се само да си вземе душ и да се преоблече, а после пак се връща на работа. За личен живот не може и да си помисли. Всички в Би Ти Ви се чудят докога ще издържи, няма ли „да рухне“, коментират ситуацията в медията.

И преди да се издигне, Венелин имаше доста  отговорности в Би Ти Ви. Работата му бе главен приоритет и според запознати близките му често мърморели по този повод. Роднините недоволствали, задето е прехвърлил 40-те, а още не се е оженил и няма деца. „Не мога да се разкъсвам на два фронта. Как ще си гледам семейството, след като съм толкова ангажиран служебно“, отговарял той на упреците.

Сред основните занимания на Венелин в последните години бе предаването „Би Ти Ви документите“. Епизодите той продуцираше с екранната си и бивша интимна партньорка Гена Трайкова. Именно успехите на Петков на това поприще убедили шефовете на телевизията, че той е достоен да бъде шеф на новините.

Новият програмен директор Павел Станчев предложил на журналиста да поеме контрола над информационните емисиии му дал пълен картбланш да ги промени според своите виждания. Венелин не обмислял дълго офертата и я приел, но не толкова заради в пъти по-високата заплата, а по други съображения.

„Осъзнах, че това е възможност да направя нещата такива, каквито винаги съм смятал, че трябва да бъдат. В САЩ популярните водещи на новини са лидери на общественото мнение.

Вижте и

Искам и в Би Ти Ви да е така, а това е дълъг процес“, казва новият началник. Поел отговорната длъжност, той трябва да се откаже не само от стола на водещия, но и от снимането на документални филми. Последното е голяма жертва за него, тъй като винаги е обичал репортерската работа повече от всичко. Венелин е оптимист, че ще успее да се справи с всички предизвикателства и няма да разочарова хората, които са му гласували доверие. Според него първите резултати вече са налице – променила се е атмосферата в нюзрума на телевизията.

„Духът на колегите вече е различен. От години не съм ги виждал толкова ентусиазирани и мотивирани. Докато аз съм на този пост, няма да има човек или организация, която да казва на журналиста какво не трябва да се прави. Първото и най-важно нещо е да му бъде дадена свобода и възможност да работи по световните стандарти“, споделя Петков. В медийните среди пък шушукат, че му е поставен ултиматум да вдигне двойно рейтинга на Би Ти Ви новините в следващата една година. В случай, че не успее да се справи със задачата в този нещо като пробен срок, биг босовете щели да го отстранят, давайки шанс другиму.

Венелин Петков живее в Би Ти Ви | Откакто е шеф на новините, прекарва по 14 часа на ден в нюзрума | 07.03.2014 00:11 | Уикенд | стр. 22 | ЕЛИЯ АЛЕКС

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре