Сега четете
Оставка в ефир: Лиз Уол се обяви срещу Путин

Оставка в ефир: Лиз Уол се обяви срещу Путин

LizWahlАмериканската журналистка Лиз Уол от руския англоезичен тв канал Russia Today подаде оставка в ефир в знак на протест срещу политиката на Кремъл в Украйна.

Каналът „Раша тудей“ излъчва от Вашингтон.

Лиз Уол обясни на зрителите, че не може да работи повече за канал, финансиран от руското правителство и подкрепящ действията на президента Владимир Путин в Украйна, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

„Като журналист в тази телевизия срещнах много етични и морални предизвикателства, специално заради факта, че съм внучка на бежанци от Унгарската революция, дошли по ирония в Русия, за да избягат от руската армия. Майка ми вижда всеки ден мелачката на бедността, имам огромен късмет да съм отраснала в САЩ.

Дъщеря съм на ветеран, приятелят ми е медик във военна база, където всеки ден вижда с очите си цената, която хората плащат за тази страна.

Това е причината да не мога да бъда повече част от телевизия, захранвана от руското правителство заяви водещата.
Междувременно стана ясно, че руската телевизия няма да санкционира водещата Аби Мартин, която в предаването си на 3 март направи емоционално изявление и осъди руската военна намеса в Украйна.

Вижте и

„Това, което Русия направи, е погрешно“, каза тогава в ефир журналистката.
ТВ каналът обяви, че няма намерение да уволнява Мартин, тъй като не държи в подчинение своите служители и те са свободни да изразяват мнението си.
Russia Today е първият англоезичен руски канал, базиран в САЩ и Москва и разполагащ с кореспондентски бюра в 19 държави. Много от водещите и репортерите не са руснаци.

Каналът бе създаден, за да представя пред света руската гледна точка.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре