Nagrada BNT_Joana Levieva„Пътуващото лятно кино с БНТ1” е  кампанията на 2013 година в наградите  „Eventex Awards”. Заедно с този приз, кампанията на националната телевизия  бе отличена и в още две категории – „Културно събитие на годината” и „Събитие на годината”.

За втора поредна година проект на БНТ е обявен за най-добра кампания. За 2012 година инициативата „Спри, детето запази” получи високото признание.

„Пътуващото лятно кино” е кампания, която отива лично при хората – там, където тези кина не съществуват от десетилетия. Безплатните прожекции събират десетки хиляди зрители по площадите и парковете на страната, за да им върнат емоцията на забравеното кино под звездите. И тази година ще продължим турнето из България,  популярзирайки българското кино и спасявайки летните кина от пълно изчезване” – заяви Йоана Левиева- Сойър, продуцент „Специални проекти” в БНТ1.

Уникалният медиен проект апелира към съживяване на летните кина като културни средища. Единици са действащите, повечето са разграбени, разрушени или превърнати в търговски обекти. Поколенията до 25-годишна възраст не са били на лятно кино никога, а местните общности са лишени от пространства за провеждане на културни и социални събития. Затова пътуващото лятно кино се посреща с радост и вълнение във всички точки на страната. Инициативата подтикна почти 15 % от българските общини към активни действия за възстановяване на техните летни кина.

PR BNT

[spider_facebook id=”1″]