Сега четете
Съд за счупения нос на наш фотограф

Съд за счупения нос на наш фотограф

Снимка: Лична страница antonchalakov.com/
Снимка: Лична страница antonchalakov.com/

Свидетел, разпознал нападателя, иска защита, магистратите отказват. Гаменът, разбил носа на фоторепортера на „Стандарт“ Антон Чалъков, застава днес пред Темида. Състав на Софийския районен съд ще гледа делото срещу младежа, който счупи носа на колегата ни на 7 юли 2013 г. Тогава червени запалянковци протестираха срещу собствениците на ЦСКА. Чалъков отразяваше шествието и бе нападнат от момче с качулка. Колегата ни бе приет със счупен нос в „Пирогов“, което е средна телесна повреда втора степен.

Оказа се, че фоторепортер от столична медия е успял да разпознае нападателя и днес е призован като свидетел по делото, научи „Стандарт“. Колегата обаче се страхува от среща очи в очи със свидетелите на бияча, защото може по-късно да му отмъстят. И е депозирал молба пред съда делото да бъде гледано в закрито заседание или да се яви в друг ден – различен от този, в който дават показания свидетелите на футболния фен. Магистратите са му отказали.

„Правата на свидетеля са уредени в НПК, където са уредени и задълженията му – чл. 122. Свидетелят може да поиска защита, като се обърне за това към съда с писмена молба. Председателят на съдебния състав преценява – налагат ли се и какви да са съответните мерки за защита, като една от тях е разпит на свидетеля в ден различен, от този, в които ще дават показания останалите свидетели. Ако например първоначално съдът е отказал подобна молба на свидетеля, то прокурорът може да отправи същото искане от свое име по всяко време на процеса. Отново обаче решението е на съда. Ако се налага очна ставка обаче, очевидно, че това няма как да стане“, поясниха за „Стандарт“ от държавното обвинение.

Вижте и

Екип на „Стандарт“ | | 05.03.2014 01:17 | Стандарт | стр. 14 |

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре