Сега четете
Английски журналисти пробиха българска бебе схема

Английски журналисти пробиха българска бебе схема

sunday-times-logo11В интернет над месец стои българска обява за продажба на бебе. Властите не реагират, а потребителите не подават сигнал за нередност, става ясно от репортаж на Нова ТВ.

Покупко-продажба на деца в интернет. Такива обяви провокираха журналистите Вероника Димитрова и Рой Хил да започнат разследване кои са хората, готови да дадат децата си и кои са тези, които искат да ги купят.

Резултатът е доста бърз, но и с неочакван край – двойка англичани спешно пристигнаха в България на третия ден от началото на проверката на родните журналисти. Те обаче не се оказват „обикновени купувачи“ на бебе, а репортери от „Сънди таймс“, които разработват репортаж за това как да си купиш бебе в интернет, а България е една от страните, включени в листата.

Разследването на българските журналисти започва от обява, която виждат във форум в интернет. Тя гласи следното: „Здравейте, ние наистина искаме да имаме бебе – или може би две – и ние ще плащат, колкото и да струва. Ако можете да помогнете, моля, свържете се с нас“.

Автори на обявата са Хайди и Ричи Калвърт. От написаното личи, че или не владеят добре български, или превеждат от английски с помощта на „Гугъл“. Търсят бебе за осиновяване или сурогатна майка не само в България, но и във Великобритания, Румъния и Македония. Българските журналисти решават да отговорят на обявата им и още същия ден получават отговор: „Да, ние с удоволствие ще си купи бебе. Ако е възможно новородено, но ние ще се радваме с дете до едногодишна възраст. Можете ли да ни помогнете?“

Родните журналисти отговарят, че можгат да помогнат, въпреки че в действителност, разбира се, не е така. Те разказват на англичаните, че познават семейство с три деца, но за последното новородено нямат възможност да се грижат.  Живеят с 340 лв. на месец, бащата не работи и затова искат да го продадат. Журналистите от Нова ТВ измислили и

произволна цена за бебето – 8 000 лв.

Българите поискали повече информация за британците и ги помолили за снимка.

Представящите се за семейство Калвърт обаче изявили готовност да дойдат в България още следващата седмица. И тук идва най-важният въпрос – как и с какви документи ще изведат бебето в чужбина? Въпреки че българите им обясняват, че продажбата и покупката на бебе е престъпление, британците след три дни тръгват към България

В края на срещата у нас англичаните признават, че са помислили българските журналисти за посредници и остават разочаровани, че няма как да купят бебето законно.

На следващия ден англичаните спешно се прибират в Лондон.

Няколко дни по-късно семейство Калвърт сами признават на българския журналистически екип, че и те самите са журналисти от британския вестник „Сънди таймс“ и че са заснели срещата в България със скрита камера. Родните репортери признават същото.

Британците споделят, че подобно нещо им се случва за първи път. И въпреки че им е забавно, отказват да го разкажат официално по „Скайп“ или пред камера.

Вижте и

Защо България попада в списъка на страните, в които е възможно да си купиш бебе?

Милена Славова разказва за две свои приятелки българки, но с английски паспорти, които са искали да осиновят дете от България. Това обаче не им било позволено, тъй като нямало как да се проследи в какво семейство ще попадне детето. Певицата обаче сподели, че след месеци, в които двете жени са опитвали легално да осиновят дете, накрая дали пари под масата и получили дете.

„Българите сме си направили много лош имидж във Велокобритания. Мен са ме питали защо съм толкова бяла като съм българка“, споделя певицата Милена.

„Българите са виновни за собственото си реноме. Когато тази обява се пусне, властите би трябвало да реагират, а хората да подадат сигнал“, казва и Рой Хил.

 Има ли сериозно лицемерие и в британското общество?, запита водещият Виктор Николаев и добави, че както се разбра, че малката Мария е албиносче от ромски произход, загрижеността за нея е стихнала.

„Ако детето е циганче, то не е толкова интересно за хората – не е новина, защото се случва постоянно“, коментира Милена Славова.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре