Сега четете
Журналисти: Случващото се в Украйна в опасно за България

Журналисти: Случващото се в Украйна в опасно за България

Снимка: Личен сайт на Иво Инджев http://ivo.bg/
Снимка: Личен сайт на Иво Инджев http://ivo.bg/

Според Иво Инджев България се е присъединила към „сепаративните преговори на няколко държави с Русия, под натиска на Москва, срещу Украйна“ за „Южен поток“

Изострянето на обстановката в Украйна, в такава близост до границата на България, носи заплаха за страната ни, включително геополитическа. С това се съгласиха в „Здравей, България“ по Нова телевизия журналистите Иво и Инджев и Кадринка Кадринова, които спориха за това адекватни ли са действията на Русия и на доскорошната украинска опозиция, която взе властта от сваления президент Виктор Янукович.

„Ситуацията трябва да се разглежда обемно, а не от проруска или антируска позиция“, отбеляза Кадринова. „Хубаво е да се знае, че 62 депутати от Кнесета още през ноември писаха до Европарламента с молба за въздействие върху ултранационалистите, които участваха в Евромайдана.

Те са преки наследници на Степан Бандера, чиито хора са се сражавали на страната на нацистите срещу Съветския съюз през Втората световна война“, отбеляза анализаторът. Кадринова припомни също, че един от опозиционните лидери – националистът Олег Тягнибок е съден за антисемитски изказвания, а адвокатът му в момента е главен прокурор на Украйна.

„Споразумението, което беше сключено с Янукович, и на което бабуваха трима външни министри на ЕС, защо не се изпълни? То предвиждаше насилието в Украйна да се разследва. Защо това не се случи?“, попита журналистът.

Вижте и

Според Иво Инджев конфликтът в Украйна отразява политиката на руския президент Владимир Путин да присъединява държави, които не искат да са с Русия. С отпуснатите 15 млрд. помощ за Киев при управлението на Партията на регионите Кремъл искал да си купи любов.

Според Инджев България се е присъединила към „сепаративните преговори на няколко държави с Русия, под натиска на Москва, срещу Украйна“ за „Южен поток“. „Смисълът и идеята на „Южен поток“ е да задуши Украйна. Дори да не се случи този проект, който сега е поставен на много голямо изпитание, той за това беше измислен – да заобиколи Украйна, да я постави на колене“. Според Иво Инджев Янукович е бил свален с палки и коктейли „Молотов“ срещу въоръжените му отряди.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре