bgglasСтартира нова медия на българите в Австрия

Българите в Австрия имат своя нова медия. Тя се казва “Бг Глас” и е достъпна на адрес bgglas.com.

Амбицията на новото електронно издание е да помага на читателите си да се ориентират в лабиринта от правила, процедури и документи, които са им необходими за нормален и спокоен живот в Австрия, да съдействана българите, на които тепърва им предстои преместване там, да популярилиза българската култура, традиции и обичаи сред сънародниците ни и местното население и да работи за обединяване на нашата общност в Австрия .

Мисията

* Да информираме читателите си за най-важното, което ги интересува.

* Да им помагаме да се ориентират в лабиринта от правила, процедури и документи, които са им необходими за нормален и спокоен живот в Австрия.

* Да съдействаме на българите, на които тепърва им предстои преместване в държавата с най-ниска безработица в ЕС.

* Да популяризираме българската култура, традиции и обичаи сред сънародниците ни и местното население.

* Да работим за обединяване на нашата общност в Австрия .

Екипът

Напук на Диалектическата теория ние смятаме, че количествените натрупвания не винаги водят до качествени изменения. Засега сме малък, но много амбициран екип, със сериозен журналистически опит, включително и в създаването и разработването на издания за българите в чужбина.

Бъдещите творчески…

На този етап се надяваме да направим издание, което да бъде от реална полза както за тези българи, които вече са в Австрия, така и за онези, които ще решат да се насочат насам.

Заредени сме с енергия за работа и идеи за развитие, но всяко нещо с времето си.

Убедени сме, че сме поели по правилния път и заедно с читателите си, които се надяваме да станат и наши приятели, ще съумеем да направим този проект успешен.
Издател и главен редактор ще е  Георги Донков.