Сега четете
Леви и десни оловни войници: Събитията в Украйна и българските политици

Леви и десни оловни войници: Събитията в Украйна и българските политици

39642Интервю с Светлана Шаренкова, Димитър Бочев. Тема: Леви и десни оловни войници. Събитията в Украйна и българските политици. Резюме: Ситуацията в Украйна е много сложна и истината не е една, тя е някъде по средата, коментира Светлана Шаренкова в ефира на Нова телевизия. Крим е автономна област.

Аз съм изненадан от непоследователната и объркана реакция на българските политици спрямо събитията в Украйна.. Българско малцинство в Украйна очаква политическа защита, а не я получава. Напомня ми за окупацията на столична община от жандармерията. Кому беше нужно всичко това?, възмутено попита Димитър Бочев. Днес е денят на прошка. Крайно време е министърът на вътрешните работи да поиска прошка от кметицата ни. Сила демонстрира само безсилния, истински силния няма нужда от демонстрации. Това е една хулиганска, улична акция. Немислимо е това да е европейско поведение. Ако МВР воюваше със същия хъс с криминалните престъпници така както с мирните граждани щеше да е много по-различно, отбеляза Бочев.

Шаренкова каза, че в БСП има 2 тенденции – положителна и отрицателна. Те не могат да намерят общ език и намират своето организационно поведение с появата на АБВ. ДПС е стратегически партньор на БСП според нея. Първанов със своите 2 мандата размрази българо-руските отношения и ги разви. Смятам, че поведението му беше правилно. Ние работихме с него и ще продължим да работим, коментира тя.

Целия ЕС е много недвусмислен в реакцията си спрямо България. Час по-скоро това антибългарско правителство трябва да си върви по пътя и да направи нови избори, това са интересите на България според Димитър Бочев.
В България политиците си играят на барикадно говорене, България изпада в политическа, икономическа, демографка криза. Все повече социални слоеве обедняват.

Вижте и

Трябва да се търси изграждането на една социална държава, отричането на монополите, отбеляза Шеренкова.
ГЕРБ доказа многократно, че е далновидна, стратегически национално мислеща партия. Сега топката е в техни ръце. Коалиция за България трябва да осъзнаят елементарната истина, че друг път освен съединение с ГЕРБ няма, завърши Бочев.

НоваТВ, „На светло с Люба Кулезич”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре