Сега четете
Клуб „Млад журналист“ гостува на Дома за деца

Клуб „Млад журналист“ гостува на Дома за деца

jurnalistКлуб „Млад журналист“ гостува на Дома за деца лишени от родителски грижи „Теофано Попова“ в Стара Загора. Учениците упражниха своите журналистически умения и интервюираха едино от децата, което участва в колкото е възможно повече изяви по празниците и не само тогава.

За поредна година петнадесетгодишният Делян помага в изработването на мартеници, които се продават в един от старозагорските молове.
Той разказа, че освен традиционните и познати на всички червено-бели мартенички прави и плетени такива. Освен това се включва и в направата на коледни картички.

По повод Националния празник 3-ти март ще участва в изпълнение на хайдушкото хоро заедно с други деца от Дома.Освен с народни танци Делян се занимава и с джудо. Миналата година е тренирал и плуване. Обича да играе футбол и да гледа телевизия. Любимият му стил музика е хип хоп.

Младите журналисти полюбопитстваха и научиха повече и за татуировките, които техният връстник има. Едната е кръст и символизира вярата на момчето в Бог. Другата е трибал – от типа на плетеници, шипове, обясни събеседникът.

След няколкогодишно прекъсване Клубът възнобновява дейността си в края на 2013 година.

Основната цел на работата в клуба е сформиране на репортерски екипи от ученици на различни възрасти, от различни училища, които да изучават основните изисквания в репортерската дейност и спецификата на журналистиката като средство за отразяване на обществения живот във всичките му аспекти, както и да усвояват основни практически умения за журналистическа дейност / да пишат материали, да вземат интервюта, да водят разговори/.

Програмата на клуб «Млад журналист» е изградена и се реализира така, че въвежда учениците в една нова за тях сфера, провокира ги да наблюдават света около себе си, да правят селекция на обществено значими теми и събития, за да ги превърнат в медиини факти.

Вижте и

Продукт на работата на младите журналисти е електронният вестник «Свободна зона».

В него ученици, които ценят писменото слово и искат да постигнат добра култура, се запознават с основните правила в журналистиката.

Вестникът представя изявите и проблемите на учениците. Обсъжда теми от културния и социалния живот. тразява дейностите на различните клубове към Центъра за наука, култура и изкуство. „Свободна зона” публикува ученическо художествено творчество.

Клуб „Млад журналист”

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре