561552_10201887399412114_502716063_nСпоред Цвета Кирилова се внушава, че в България има неравноправие между малцинствата.

Цвета Кирилова написа „кърваво писмо” до лидера на ДПС Лютви Местан. „Политиците работят, но не чуват. Те са изолирани от обществените нужди да бъдат направени сериозни промени в държавата ни за начина ни на живот”, така Цвета обоснова решението си да напише писмото и допълни, че има обществени недоизказани истини, които не достигат до политическите уши и това нагнетява напрежение. „Най-важното е това, че се внушава, че в България има неравноправие между малцинствата.

Няма нищо такова. Това е една манипулация от страна на политическите сили и на етническата партия ДПС. Не съм съгласна с твърдението, че някой не толерира малцинствата в България. Точно обратното”, заяви журналистът. Според нея, когато настроенията в обществото са противоположни и обществените групи са разделени така, че да имаш влияние и въздействие върху тях, като ги мотивираш да не се държат миролюбиво, това предизвиква разслоение.

„Това са едни процеси, които в крайна сметка биха могли да донесат поражения и върху териториалната цялост на България”, обобщи Цвета Кирилова. Целия разговор с нея гледайте във видеото.

novatv.bg |

[spider_facebook id=”1″]