Сега четете
Ще се разпадне ли Украйна и може ли огънят да подпали и нашата черга?

Ще се разпадне ли Украйна и може ли огънят да подпали и нашата черга?

yonchevaИнтервю с Елена Йончева, Георги Коритаров, Александър Йорданов. Тема: Ще се разпадне ли Украйна и може ли огънят да подпали и нашата черга?

Гост: Елена Йончева – журналист, Георги Коритаров – журналист, Александър Йорданов – бивш председател на Народното събрание

Резюме: Елена Йончева започна с това, че в момента има 2 центъра на властта. Има представители на по-умерени националисти, има и по-демократично настроени. Барикадите все още са на улицата, въпросът е защо.
Георги Коритаров отбеляза, че ситуацията в Украйна е потенциален проект. Украйна трябва да води външна политика, каквато води Финландия, но за да може Украйна да направи това трябва да се случи конституционна промяна. Крим не може да се отдели като независима държава поради редица икономически и политически проблеми. Ако Крим стане република, Украйна може да се превърне в едно звено, което да поддържа връзки както с Русия, от една страна, така и с ЕС от друга. Създава се психологическо напрежение, за да накарат Русия и Запада да преговарят с Москва, коментира Коритаров във „Факторът Кошлуков” по TV7.
Официалната политика на Украйна е била 3 векторна политика повече от 20 години. Самата Украйна винаги е отчитала ЕС, Русия и САЩ. В момента събитията, които стават, се дължат на неизвършените реформи в Украйна от една страна, и непрестанните опити за вмешателство на Русия във вътрешните работи на Украйна от друга, отбеляза бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов. Украйна е важен фактор в един Евроазийски съюз.

В момента депутатите и новото правителство се намират под голям натиск от десния сектор, вметна Йончева. Езикът е основен фактор за демокрацията на една страна. Законът за езика беше критерии за демократизъм и отмяната му сваля нивото на демократизъм, коментира Коритаров.

Вижте и

Той беше категоричен, че Украйна не може да се разпадне. Русия няма интерес от разцепване на Украйна.
Антон Киссе, депутат във върховната рада се включи в разговора по телефона. Той вярва, че Крим няма да се разпадне. Българите искат мир и спокойствие в Украйна. Има напрежение относно закона за езика. Елена Йончева каза, че в Крим не е толкова лесна ситуацията и едва ли толкова бързо ще започне присъединяване с Русия.

Кримските татари и представителите на десния сектор водят преговори.
Русия се опитва да си разработи аргументи, за да води политически и геополитически преговори, отбеляза Коритаров. Това, което се случва е в Киев, а не в Русия. Тя не трябва да се меси в работата на Украйна, отбеляза Йорданов. Украйна няма да се разпадне, защото никой няма интерес от това. Десният сектор в момента много се подценява, каза Йончева. На финала Коритаров отбеляза, че кризата ще се задълбочава.
TV7, „Факторът Кошлуков”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре