Сега четете
Татяна Дончева: PR-ът подмени всичко рационално в политиката

Татяна Дончева: PR-ът подмени всичко рационално в политиката

tatiana_doncheva_bulПиарът подмени всичко рационално в политиката – партиите днес са условност, защото хора на един и същ икономически кръг се разпределят в различни политически сили. Това коментира в интервю за Дарик бившият депутат и лидер на „Движение 21″ Татяна Дончева. Според нея с обиските и проверките в Столична община се „търсела връзка на наркоканала с Бойко Борисов“, която не било ясно дали ще бъде намерена.

По думите на Дончева са резонни въпросите на „Протестна мрежа“, които внесоха сигнал срещу Делян Пеевски, Николай Бареков и Цветан Василев. „Ако прокуратурата свърши своето като в случая „Костинброд“, ще си направим изводите“, добави тя. Татяна Дончева подчерта обаче, че не трябва да се изпуска от внимание фактът с прехвърлянето на „Булгартабак“ на неизвестно физическо лице или прокарването на новия Закон за МВР, който щял да позволи на полицаите да работят и на друго място извън системата.

По повод инициативата на извънпарламентарната „България без цензура“ да прокара в Народното събрание проект за операция „Чисти ръце“, Дончева коментира: „Животът на правителството „Орешарски“ зависи от кръга на Корпоративна банка и Делян Пеевски. Те биха се справили успешно и без такива грамчета в кантара.

Грамчетата в кантара могат да служат като фактор за допълнително изнудване и за легитимиране на новия политик и Цензурата като евентуални следващи участници в следващ парламент. Хора на един и същ икономически кръг се разпределят в различни политически партии и непросветеният зрител и слушател смята, че между политическите партии се води някаква политическа битка за идеи“.

По думите на Татяна Дончева операция „Чисти ръце“ е горе-долу „вълкът и лисица си открили вегетариански ресторант“.
Нали разбирате каква операция може да ви проведе Делян Пеевски, попита Дончева и зададе въпроса кого ще прочиства той. „Всеки от публиката е длъжен да бъде достатъчно умен, за да се предпази от заблуди, лъжепророци. Както се казва в народната мъдрост „не се дели от акъла си“, допълни Дончева.

Вижте и

Единственото ефективно противодействие е държавата да бъде превзета то други хора, от здравомислещи, от хора, които са наясно за какво става дума и от хора, които биха прокарали чистите ръце поради държавна необходимост и без да правят пиар, категорична е Татяна Дончева.

От времето на Гьобелс не е имало толкова агресивно настъпление на пиара, смята тя. По думите й пиарът е подменил всичко рационално в политиката и всичко е виртуално. „Понякога просто се изкушавам да превъртя времето напред и да им дадем за една нощ държавата на тези хора, да видим как пък едни телевизионни водещи се справят с всичко това. По-добре да опитат в някой театър по-добре, да го изиграят това държавно управление и ако се получи, да се прехвърлят в реалността“, каза Татяна Дончева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре