http://vevesti.bg/

Вевести – коректив на съмишленици

http://vevesti.bg/

971650_393719907425397_1893293485_nПредставяме ви: Вевести.бг – електронен вестник, който се финансира и списва от Евгени Петров с безкористната помощ на колеги, приятели и позиции, изразени в социалните мрежи. Вестникът отразява възгледите и ценностната ориентация на своя издател и не е обвързан с политически партии и близки до тях обществени организации. В този смисъл всяко съвпадение с конкретни партийни позиции в един или друг момент трябва да се приема за случайност.

По своя дух и съдържание Вевести е информационно-коментарен вестник. Негова цел е да събере най-значимите новини, обогатени от различни информационни източници и мнения, анализи и позиции, определени от дневния ред на обществото. В този смисъл Вевести се стреми да се превърне не само в своеобразен дайджест на деня, но и да изрази своето отношение към него.

Издателят не се ангажира със задължително търсене на баланс в новините и мненията по основни за заобикалящия ни свят въпроси. Те са такива, каквито ни ги поднася времето. Още повече, че самият избор на информация или коментар вече ги превръща в субективни. Това е важно да се знае, защото вестникът не си поставя самонадеяната задача да бъде балансьор или обединител на обществото, за това има далеч по-влиятелни и добре финансирани медии.

Издателят се ръководи от разбирането, че откритият диалог и изразяването на различни позиции са естественият път към намиране на най-верните решения в полза на обществото.

Като дългогодишен журналист издателят ще се стреми да се придържа към добрите практики в професията, колкото и условни да са те. Мотото на вестника е „Фактите са свещени, коментарите – свободни”, което в най-голяма степен се доближава до иначе твърде условното определение „обективна журналистика”. Предполага се по-голяма свобода на критика и степен на изострено внимание към публичните личности. Не се допускат текстове, съдържащи необосновани лични нападки, обиди и клевети, внушаващи дискриминация на расова или верска основа, неонацистка пропаганда и открито насилие.

Издателят си запазва правото, ако прецени, да ограничава новините за онези изяви на организации и политически лидери, които умишлено налагат крайни популистки и видимо неизпълними тези и обещания, с цел получаване на необосновано политическо влияние и властови ресурс, спекулирайки с неосведомеността или доверчивостта на отделни групи и прослойки от хора. В този смисъл издателят приема, че действа в интерес на обществото.

Ако възникне ситуация, в която издателят се ангажира с конкретна кауза или поеме политически ангажимент, ще го заяви ясно на читателите на този вестник.
Каня всички настоящи и бъдещи приятели свободно да изразяват своите позиции на страниците на Вевести.бг

Вижте и

Онези, които одобряват тези позиции и смятат, че съществуването и по-нататъшното развитие на електронния вестник Вевести.бг е полезно, могат да го подкрепят чрез дарение. По тяхно желание, спонсорите ще бъдат изписвани на подходящо място.

За контакт със сайта:

Евгени Петров
1504 София
Ул. „Младен Павлов” № 1 ет. 5
Тел 0886 916161

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре