Сега четете
Крум Савов

Крум Савов

Крум Савов с Крум-младши  сн. Булфото
Крум Савов с Крум-младши
сн. Булфото

Крум Савов e роден на 14 юни 1960 г. в София. Завършил е английска гимназия, а впоследствие МИО в УНСС и журналистика в Софийския университет. От дете тренира футбол в ЦСКА, където му е районът, а не в любимия Локомотив. До края на следването си в университета играе в различни втородивизионни отбори и паралелно тренира тенис. Обича футбола и тениса.
Женен е от май 2004 г. Съпругата му Мая е 16 години по-млада от него, по професия фармацевт. През февруари 2007 година става баща на близначета – Крум младши и Катрин.

Започва работата си като спортен журналист във в. „Народен спорт“. През 1990 г. печели конкурс за тримесечно обучение във Франция в една от школите на Бернар Тапи. След завръщането му започва работа в БНТ и тогавашната Ефир 2, където остава до 1994 г. След създаването на Нова телевизия е поканен да оглави спортния отдел, където Крум Савов е Главен редактор в редакция „Спорт“ и водещ на „Спортен свят“ по Нова телевизия до 30 ноември 2008 г., а от 2009 по Diema. На 8-ми март 2009 г. Крум Савов започва работа, като съводещ на Велислав Вуцов в новото спортно предаване „Спортмания“ по Канал 3. Доскорошен  водещ на предаването „Спортът по Канал 3“, а също така е и главен редактор медията LivеМеdia, която събира сайтовете Livesport.bg, Livenews.bg и LiveBiz.bg. От 20 февруари 2014 г. се присъединява към новинарския екип на bTV и заема позицията Главен редактор „Спорт“ в дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“ от 1 март тази година. Той отговаря за спортното съдържание на всички медии в групата на bTV, съобщиха от телевизията.

„Продуктът, който bTV създава за Шампионска лига и Лига Европа, е на нивото, на което играят Барселона и Байерн Мюнхен. Ще вкараме повече журналистика в спортните предавания, като наблегнем на авторски и ексклузивни материали, интересни гости в студиата и различни подходи към важните спортни събития. Ще развием още повече интеграцията между телевизионния и интернет продукт на bTV, за да имат зрителите 24 часа достъп до най-интересните и бързи спортни новини в България“, заяви вижданията си Крум Савов.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре