Сега четете
Интервю с Асен Генов, блогър, Нова ТВ

Интервю с Асен Генов, блогър, Нова ТВ

1398496_765125440179595_1061600267_oЧас-два след внасянето на сигнала за Пеевски, Василев и Бареков, адвокатът на Асен Генов му се обадил, за да го уведоми, че е призован в полицията. Това разказа блогърът в студиото на НТВ, който очаква в следващите седмици да му бъде повдигнато обвинения за боядисването на скулптурната композиция пред централата на БСП на „Позитано“ 20. Той не направи заявка за пряка връзка между двете събития, но отбеляза, че посочва фактите.

Генов заяви, че не осъжда нито своя, нито подобни актове, например украсяването на Паметника на Съветската армия, защото „това са символи на комунистическия режим, който е обявен за престъпен“. По думите му става дума за „автентична форма на политически протест“. Според него мястото на паметници като този на Съветската армия, са в музеите, а не по улиците, тъй като е въпрос на личен избор дали да ги гледаш или не.

Блогърът сравни действието на съдебната система срещу себе си с поведението на сваления наскоро режим в Украйна.
„Ако се стигне до повдигане на обвинение, ние ще изложим аргументите си в съда“, каза още Асен Генов.
След гостуването си в телевизията той допълни темата с пост във Фейсбук.

В Дневника си в социалната мрежа Асен Генов написа (публикуваме без редакторска намеса):Относно #ПСА, Столична община не отговаря (засега) и на искането на кмета на Димитровград Стефан Димитров Паметникът на съветската армия да бъде преместен в поверения му град. Ето извадки от това писмо ( с изх. № KB -18-10.21.01.2010 г.): „…в медиите се появиха противоречиви мнения за ПСА в София, намиращ се в идеалния център… Паметникът идеално се вписва в концепцията на „Алеята на монументалното изкуство“ в Димитровград.

Вижте и

Чрез включването на ПСА в експонатите на Алеята, Община Димитровград ще помогне на Столичния общински съвет да реализира свое решение от 1993 г. за неговото премахване, ще се погрижи за неговото съхраняване и експонирането му. Това може да стане единствено с волята на Столична община. При експонирането му е задължително да бъде посочен и дарителят. Обръщам се към вас с молба за помощ в търсенето на други подобни паметници от този период… Надявам се на вашата съпричастност и отзивчивост, за да осъществим този проект, който освен че ще е атрактивен, ще е и доказателство за нашата отговорност към историческата памет на нацията ни“.

Интервю с Асен Генов, блогър, Нова ТВ, „Здравей, България“ 27.02.2014 09:56 | Нова Телевизия | ч. 08:30 |
Тема: Кога Асен Генов ще се сдобие с обвинение за хулиганство? Гост: Асен Генов.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре