Сега четете
Серия от нововъведения в bTV Новините

Серия от нововъведения в bTV Новините

Пролетният сезон в ефира на bTV ще надгради концепцията на новини и актуални предавания в българския ефир със серия от нововъведения.

„Един от основните елементи, на които ще наблегнем, е разследващата журналистика. Вече имаме сформирано ядро от доказани репортери, които ще бъдат ударният ни екип. Ще предоставим на зрителите си журналистика, която създава новини, а не просто ги отразява”, каза Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Част от промените в новините на bTV са и в програмно отношение. От 4 март 2014 г. късната емисия на bTV Новините ще е с нов начален час 23:30 часа, а през  почивните дни новините ще присъстват в ефира в синтезиран вид като хедлайни. Причината за промяна е следствие от вътрешно проучване на bTV за нагласите на зрителите за съотношението между формат и съдържание, в делничните и в почивните дни.

Вижте и

Силната страна на журналистиката на bTV е в съдържанието и в начина, по който се поднасят събитията. Доказателство за това е фактът, че вече повече от десетилетие bTV Новините са най-гледаната информационна емисия в ефира. От друга страна, потреблението на новини в различните възрастови групи еволюира. Това е най-осезаемо при по-младите зрители, които все повече разчитат на интернет и на комбинацията „телевизия – интернет“, за да получават информация. Затова развитието на новинарската онлайн платформа и интеграцията й с телевизионните новини ще бъде друг основен акцент в концепцията на bTV Новините, съобщиха от медията.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре