Георги Коритаров: Украйна трябва да запази принципите на демокрацията

Koritarov_fault004Интервю с Георги Коритаров и Евгений Дайнов. Според политологът Евгений Дайнов Янукович има интерес от евентуално разделение в страната. „Той очевидно се опита да тества дали рускоезичната част е негова и дали може да обяви, че не приема властта в Киев и да превземе обратно Западна Украйна. Там разбрахме, че Украйна не е толкова разцепена.”, посочи той.

Коритатов обаче е категоричен, че с и без Янукович Украйна има едни и също проблеми. При неговото управление наистина се бе създало впечатление, че рускоезичните региони са едва ли не функция на политиката на Янукович и представляват едно и също органично тяло, заяви журналистът.

Истината е, че не е така. И без него настроенията си остават такива каквито са били и това е така, защото става дума от принципни проблеми, които не зависят от конкретен президент. Това са проблеми, които са заложени в историческото създаване на Украйна като държава, идеите на регионализацията, каза още Коритаров. Не се ли съхранят базисни принципи на демокрацията, т.е тръгне ли се да се отнеме статута на руския език като регионален, да се правят опити за забрана на партии то това ще дестабилизира допълнително Украйна, категоричен е Коритаров.

Вижте и

БТВ, „Тази сутрин“

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре