thumb_400x300_60077С двама журналисти ще се раздели обществената телевизия. Росен Цветков – водещият на сутрешния блок „Денят започва” с Ася Методиева, ще е в БНТ до края на март. След това най-вероятно отива в Би Ти Ви и ще работи като разследващ журналист.

Засега той няма подписан договор с конкурентната телевизия, казаха от Би Ти Ви.
„Винаги сме давали възможност на Росен Цветков да развива своя талант и последните месеци доказаха, че той има потенциал да е не само разследващ репортер, но и водещ с позиция. Затова се надявам, че пътят, който той избра извън БНТ, ще го отведе в желаната от него посока”, каза Даниел Чипев, шеф на дирекция „Информация” в държавната телевизия.

Той вече търси заместник на още един свой колега – Милена Цветанска. Водещата на следобедния блок „Още от деня” е153 в платен отпуск до края на март. След това ще вземе и неплатен отпуск и няма да се връща в телевизията. „Съобщих решението си преди месец на Вяра Анкова и Даниел Чипев, че излизам в дълъг отпуск. Те ме подкрепиха, така че нямам никакъв конфликт с ръководството”, обясни вчера Цветанска. „Не напускам, за да отида в друга телевизия – не съм имала такива предложения, а и още не знам какво ще правя”, каза тя.

Цветанска е била водеща на „По света и у нас”, шеф на дирекция „Информация”. Отказва се сама от поста, защото й липсва работата на журналист.

Все още не се знае кой ще я замести. Сега блокът й „Още от деня” е в олекотен режим заради излъчванията от Сочи, където се провеждат XXII зимни олимпийски игри.