Сега четете
Най-възрастният журналист в Благоевград: Всеки ден е Божи дар!

Най-възрастният журналист в Благоевград: Всеки ден е Божи дар!

40-05-01-asen1-copy (1)Най-възрастният журналист в Благоевград, носител на орден „Златно перо“, 87-г. Асен Вълчанов и съпругата му – 87-г. Македонка: Лекарите са като търговци, гледат бързо да те изпратят, да мине опашката, най-големите проблеми са здравето и оцеляването | Хванати ръка за ръка, възрастните хора се радват на 59 г. брак и коментират: За нас всеки ден е Божи дар! | 20.02.2014, Интервю на в. Вяра | стр. 5,  автор Весела СУКАЛИНСКА

Най-големите проблеми са здравето и оцеляването. За нас всеки ден е Божи дар! Това заявиха най-възрастният журналист в Благоевград. носител на орден „Златно перо“, 87-годишният Асен Вълчанов и съпругата му – 87-годишната Македонка Вълчанова.
Хванати ръка за рака, двамата възрастни често посещават поликлиниката в Благоевград. „Съпругът ми закъса със здравето и често ходим до болницата, стоим по дълги опашки“, обяснява Македонка, която е бивша лаборантка и е болка добавя, че здравеопазването ни не е като едно време. Преди години се е работило с желание, сега обаче не е така.

„Сега лекарите са като търговци. Гледат по-бързо да те изпратят, да мине опашката и да си вземат вноските“, обяснява Македонка и добавя, че всяко отиване до поликлиниката й е неприятно, но за съжаление се налага често да ходи там.

Асен Вълчанов е бивш журналист от вестник „Пиринско дело“. Негови колеги от славните вестникарски времена на миналия век допълват, че той е оил сред най-титулуваните пера на изданието, което се разпространяваше в 50 000 тираж. И сега Асен Вълчанов обича да слуша новини, но само се ядосва. Според него всичко е имитация на политика и груби интереси. „Политика има в Гърция и Сърбия, но не и у нас.

Вижте и

Ние сме най-закъсалата балканска държава, гърците са единни, ние се борим всеки за себе си“, коментира дългогодишният журналист. Въпреки възрастта си той не е забравил и често произнася любимите си фрази на немски език: Не всяка промяна е подобрение“ и „Не всичко, което лъщи, е злато“.

Асен Вълчанов и съпругата му Македонка имат 59 години съвместен живот. Отгледаха две деца (за съжаление синът им почина преди няколко години), радват се на внуци. Надяват се да доживеят до следващата година и заедно да отпразнуват диамантена сватба.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре