Сега четете
Елена Йончева пред колега: „Десен сектор" зове за война

Елена Йончева пред колега: „Десен сектор" зове за война

da55f95059acПо време на обсъждането за връщането на конституцията от 2004 г., простиращи от радикалната формация „Десен сектор“ влязоха в сблъсъци с полицията. Лидерите на организацията призоваха всички свои поддръжници, които разполагат с огнестрелно оръжие и коктейли „Молотов“ да дойдат на барикадата.

Това по никакъв начин не кореспондира с демократичните начини за преговори между две страни. Условието, което партиите на Кличко и Яценюк „Удар“ и „“Батьмвщина“ за сваляне на правителството беше изпълнено. Второто такова, което съвпада с това на „Десен сектор“ е за сваляне на президента Виктор Янукович и предсрочни избори.

Това обаче, няма да разреши проблема, тъй като Източна и Южна Украйна няма да са доволни от такова развитие. Янукович е представител на „Партията на регионите“, която защитава интересите на хората от тези части на страната и при нови избори сегашния президент ще е втора политическа фигура след Виталий Кличко. Един от възможните сценарии за развитие е федерализиране на Украйна и разделянето й на Западна, Източна и Южна.

Събитията, на които сме свидетели, а именно кървавите сблъсъци в центъра на Киев не са случайни, а са подготвяни много организирано и систематично от „Десен сектор“ и полувоенни формирования в продължение на повече от един месец.

Вижте и

в. Репортер | стр. 12 | 20,02,2014

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре