Сега четете
„Училище за радио" учреди БНР

„Училище за радио" учреди БНР

4d4cbdf1a5296215e334642a79b5816cФредерик Франц и Радослав Янкулов говорят за новия проект на радиото. Училище за радио“ – такава идея имаше в концепцията си Радослав Янкулов, когато кандидатстваше за позицията генерален директор на БНР миналия май. Сега, в качеството си на такъв, той започна и първия й етап.

Заради това вчера в радиото специален гост беше фредерик Франц, който е преподавател в Медийната академия на Европейския съюз за радио и телевизия. Той ще е лектор в първия етап на проекта „Училище за радио“. Той ще представлява 4-дневно обучение на 11 журналисти и редактори на БНР. С лекциите те ще се учат как да предават опита и знанията си на свои колеги.

Днес е един от щастливите дни в моята кариера на журналист, като човек, който е отдал живота си на радиото. Винаги съм твърдил, че в БНР работят много добри журналисти, истински професионалисти, които са готови да споделят своя опит да предадат своите умения и знания’*, каза вчера Янкулов.
Проектът му ще е в шест етапа.

Вижте и

Вторият ще се проведе в края на март. Тогава ще има семинар с лектор от училището по журналистика в Монпелие, а лектор ще бъде Клаудио Капон – вицепрезидентът на Европейския съюз за радио и телевизия.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре