Сега четете
Петко Бочаров на 95 години с юбилейна премиера

Петко Бочаров на 95 години с юбилейна премиера

790c745d03a3988388e3f29e64cec88dНа 19 февруари най-възрастният действащ журналист в Европа и автор на в. „Новинар“ Петко Бочаров навършва 95 години. По този повод издателите му от „Жанет 45“ ни канят да почетем празника му с премиерата на юбилейното издание „Петко Бочаров на 95 през три Българии“. Събитието е на 19 февруари от 19 часа във Vivacom Art Hall на ул. „Гурко“ 4-6 (Телефонната палата).

Книгата, която събира някои от най-интересните истории на дългогодишния журналист и публицист, ще бъде представена от Георги Лозанов и Максим Минчев. В нея от първо лице, колоритно и увлекателно, авторът ни повежда на пътешествие в спомените си, разкривайки миналото в разкази за България, която не познаваме, в свидетелства за хора и събития, за които младите хора днес могат да прочетат откъслечно само в учебниците.

Петко Бочаров е роден през 1919 г. в София. Завършва Американския колеж, а след това право в Софийския университет. През 1952 г. започва работа в Българската телеграфна агенция, първоначално като преводач от английски език, а после и като заместник главен редактор.

Вижте и

През 1983 г. се пенсионира. Между 1981 и 1993 г. участва с новини и коментари в телевизионното предаване „Всяка неделя”. Редовните му изяви и колоритният му стил по горещи международни проблеми и събития го правят една от ярките фигури в телевизионния ефир през 70-те и 80-те години.
След 1990 г. Бочаров започва да пише и на вътрешнополитически теми. Има редовни рубрики по БНТ в програмата „ТВ око”, в радио „Свободна Европа” и в „Дойче веле”. Днес пише предимно за вестник „Новинар”.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре