Сега четете
Трансджендър, междинен и менящ се пол във Facebook

Трансджендър, междинен и менящ се пол във Facebook

fb123

Потребителите на Фейсбук вече имат по-широк избор при определянето на пола си. Освен досегашните мъжки и женски пол, популярната социална мрежа предлага и трети вариант на клиентите си. Потребителите, които решат да се спрат на новата опция, могат да избират между десет типа идентификации. Сред най-популярните са “трансджендър”, “междинен” и “менящ се”.

За да може да отговори на все по-разнообразните потребности на своите клиенти, компанията се е допитала до водещи гей и трансджендър правозащитни организации.
Засега новата услуга е достъпна само за членовете на социалната мрежа в Съединените щати. Компанията дава възможност на потребителите да решават кой може да види пола им.
Фейсбук не е първата интернет медия, предлагаща подобна опция. Клиентите на Гугъл Плюс вече имат опит с по-богатия избор при половата си идентификация.
Социалната мрежа, чийто услуги ползват един милиард и 23 милиона души, прави нововъведението с обяснението, че всеки трябва да може де се чувства комфортно с истинската си същност.

Вижте и

[spider_facebook id=“1″]

Автор: Златина Петкова

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре