Сега четете
Тв театър за "честта на журналиста и офицера"

Тв театър за "честта на журналиста и офицера"

Ros_Petrov09-1Любомир Нейков, продуцентът на „Нека говорят… с Росен Петров“, се разграничи от показната по думите му“демонстрация на политическа любов“ между Росен Петров и Николай Бареков, която се разигра в неделя вечерта по bTV, и от която се разбра, че водещият слиза от екрана, за да се отдаде на политиката, влизайки в „България без цензура“.

„Не знаех за патетичната декларация на Петров, чрез която заради „честта на журналиста и офицера“ той става член на партията на Николай Бареков“, коментира вчера Нейков пред bTV. По думите му телевизионният театър бил режисиран единствено от водещия, а редакторите не се намесили да спрат предаването, за да не играят ролята на цензор.

В знак на протест обаче те не изписали имената си в края на предаването. След предаването пък Петров „напуснал, без да каже довиждане на екипа, който пет години седи зад гърба му и го направи най-рейтинговото предаване. Няма довиждане, няма благодаря ви“, обясни с нескрита язвителност актьорът.
Той допълни, че Николай Бареков, който гостува за втори път в предаването в кратък срок, е бил поканен от редакторите с цел „борба за рейтинг“.

„Не могат ръководството на bTV да поканят който и да е в предаването, особено за външна продукция, каквато е нашата. Никога не се е случвало по този начин“, отрече намесата на медията в редакционната политика Любо Нейков.

Сега, според него отговорността за случилото се трябвало да бъде поета лично от Росен Петров, който нарушил журналистическия етичен кодекс.

Междувременно Росен Петров даде първото си интервю като политик в ефира на TV7. „Ако тази мръсна кампания на bTV и „Дрийм тийм“ не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче“, заяви Петров.

Той заяви, че не го е страх от заканите за съд на бившите му работодатели, адвокати са го уверили, че ще спечели подобно дело и у нас, и в Страсбург.

Вижте и

По думите на Петров гостуването на Николай Бареков в „Нека говорят…“ е било наложено от ръководството на медията.

Бившият вече журналист добави, че му е бил оказван натиск да опровергае в ефир слуховете, че членува в „България без цензура“. „Не мисля, че това, което направи Би Ти Ви с мен, е морално и честно след 13 години там. Издават декларации все едно цитират Гьобелс. Не заслужавах такава декларация и от моите продуценти. Не съм ползвал ефира за лични цели. Той се използва, когато си продадеш колата или направиш продуктова реклама на нещо, а аз съм направил политическо волеизявление, което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото“, допълни още Петров.

По материал на:  Нов живот | стр. 8 | Златко ЖЕЛЕВ от  12.02.2014

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре