827101_375_282_4x3Лидерът на “България без цензура” Николай Бареков поиска право на отговор в ефира на bTV за своя нов зам.-председател Росен Петров. “През последните дни обществото става свидетел на безпрецедентна саморазправа на най-голямата българска медия bTV с едно от най-знаковите й лица – Росен Петров”, заяви в коментар на блога си Бареков.

“Нашата политическа сила, “България без цензура”, е подложена на геноцид и цензура, извършвани от големите медии в България. Ние сме неудобни за политическото и медийното статукво”, се казва още в позицията лидера на партията.

“Ако смазването на Росен Петров с помощта на съдебната машина, обидите, гнусотиите и жалкият пиар на негов гръб продължи, аз, като един от създателите на модерната новинарска вълна, ще разоблича поименно и с факти всички лоши практики, които унищожиха медийната среда в България”, предупреди Бареков.

По-рано през деня в предаването на TV7 “Гореща точка” Росен Петров заяви, че “ако мръсната кампания на Би Ти Ви и “Дрийм тийм” не спре”, ще отиде в прокуратурата.

Стандарт | стр. 5