Сега четете
Перник останаха без РЕП-ове

Перник останаха без РЕП-ове

rosen-iordanov
Заместник-кметът инж. Росен Йорданов.

tmp_004Вестникарските лавки и павилионите за закуски по ларгото и улица „Търговска” вече са премахнати, пише Градски вестник, Перник . Собствениците на обектите, настанени досега на общински терени, са спазили с предприетите действия искането на Община Перник във връзка с реализацията на проекта „Зелена и достъпна градска среда”.
Община Перник е постигнала договореност с фирмата-изпълнител на проекта, който е съфинансиран от Европейския съюз, строително- монтажните работи да стартират от 1 март тази година, информира заместник-кметът инж. Росен Йорданов. Преди това, фирмата- изпълнител, с която е подписан договор за подготовката на строителната площадка, ще извърши геодезични заснемания на терена и ще определи котите на новата вертикална планировка. За целта е наложително търговските обекти, които са с временен статут по договор с община Перник и се намират в районите, където ще се извършват строително-монтажните работи, да бъдат премахнати.

Строителните дейности започват от градинката до паметника на Кракра Пернишки, след това продължават в посока към площад „Кракра”, по улица „Търговска” и стигат до сградата на Съда. На този етап нито ни е предложено от общинската администрация, нито е ставало дума за това къде да поставим павилионите, коментираха от фирмите – разпространители на вестници и списания. Временният вариант е на сергии под навеси, като се уговаряме за това с търговски обекти в близост до доскорошните ни павилиони. Една от фирмите е съкратила вчера продавачка на вестници.

Ще водим преговори и с издателите, въпреки договорите, за намаляване на бройката на разпространяваните от нас печатни медии. Проблем, според клиентите ни е и това, че центърът на града ще остане без вестници. Последствията вече са факт. В същото време, съгласно ангажиментите на фирмата-изпълнител на проекта, тя е спечелила конкурса и с 30-те точки, дадени й за: „мерки за намаляване на затрудненията на живущите и бизнеса /собственици, наематели на търговски площи/ в целевата зона”. В случая такива мерки не са предприети, допълниха потърпевшите.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре