Сега четете
Любо Нейков: За журналистиката и политиката

Любо Нейков: За журналистиката и политиката

lneikovГолата истина за телевизионния театър в неделя вечер от  с Любо Нейков, продуцент на „Нека говорят” . Разговор с него за журналистиката и политиката по БТВ, „Тази сутрин”.

Цяла България видя какво се случи в неделя вечерта с интервюто на водещия на „Нека говорят” Росен Петров с лидера на „България без цензура” Николай Бареков – имаше използване на ефира за лични цели. Аз предварително не знаех, че подобно нещо ще се случи – това беше изненада и за мен, и за зрителите на БТВ.

Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин” Любо Нейков, продуцент на „Нека говорят”. Преди предаването и предстоящото гостуване на лидера на „България без цензура” редакторите на предаването бяха поискали като водещ на предаването да заяви, че не принадлежи към никаква политическа сила и ще води интервюто абсолютно безпристрастно.

Всички видяхме, че стана точно обратното, отбеляза актьорът и продуцент на предаването. Редакторите на предаването бяха поканили Николай Бареков.

Ръководството на БТВ не може да покани нито един гост в „Нека говоря”, понеже това е външна продукция и ние си имаме редактори за тази работа, добави Нейков. Аз не успях да разговарям с Росен Петров след предаването, защото след това той напусна бързо сградата на телевизията без да се сбогува поне с хората, които пет години като екип стояха зад него и помогнаха за това „Нека говорят” да стане едно от най-рейтинговите предавания във времевия таймслот, в който се излъчваше.

Вижте и

Аз си обяснявам действията на Росен като свръхенергия и желание да се включи в политиката, за да се опита да помогне за подобряването на живота и благостъстоянието на българските граждани. Искрено му пожелавам добър път и успех в новото му начинание, отбеляза леко иронично продуцентът на „Нека говорят” Любо Нейков.

Той заяви, че се е обсъждало дали да бъде прекъснато предаването по време на интервюто с Николай Бареков, но решихме, че това би изглеждало цензура от страна на БТВ. Ние имаме договорености с БТВ, както имаме такива и с Росен Петров като водещ на предаването и той си носи личната отговорност за това, че наруши договореностите с нас, заяви Любо Нейков. Той отбеляза, че от продуцентската компания на предаването имат нов вариант за водещ на „Нека говорят”, но отказа да го обяви.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре