Сега четете
12 неща за Google, които е добре да знаете

12 неща за Google, които е добре да знаете

google.Какво щеше да бъде интернет без Google? Разбира се, има и други търсачки, но най-голямата и може би най-добрата в света е тази на Google, която обслужва над един милиард резултати всеки ден, за хората в 146 страни. Мисията на нейните основатели през 1995 година е била да се въведе система за класиране на уеб страници въз основа на ситуацията за публикациите. Анализаторите припомнят че в академичните среди, цитатите на чужди публикации са като валута за техните автори, защото даден академичен труд се цени толкова повече колкото други издания го цитират.

И така, като студенти в Станфордския университет, Лари Пейдж и Сергей Брин създали алгоритъм за търсене с идеята, че онези уеб страници, които са „цитирани“ най-често в други сайтове ще излизат най-отгоре в резултати за търсене. А това е много основна предпоставка за това дали даден сайт ще ви предложи нужната информация и дали си струва да си губим времето.

Но дали наистина знаете всичко за Google? От Huffington Post ни предлагат списък с нещата, които сигурно не знаете, че Google може да прави.

1. Google индексира 60 трилиона индивидуални уеб страници Можете ли да си представите това число? 60 трилиона секунди се равняват на 1 892 760 години. 60 трилиона долара са почти 3,5 пъти националния дълг на САЩ. 60 трилиона червени кръвни клетки са три пъти повече нормалния им брой в тялото ви. Е, 60 трилиона е просто едно много голямо число.

2. Понякога Google превръщат своите страници с резултати в игра Въведете Atari Breakout в лентата за търсене когато сте в „Images” и ще имате възможността да се забавлявате с това “Великденско яйце” създадено в чест на 37-мата годишнина на играта.

3. Научете повече за определено изображение, като кликнете върху иконата на камера на Google Images Това ви дава възможност да качите снимка от компютъра си или да поставите URL на изображението. Ако използвате Chrome, кликнете с десния бутон върху снимката и ще ви се даде възможност „Search Google for this image“.

4. Можете също така да ограничите търсенето на изображение, като кликнете върху менюто „Search Tools“ Търсите черно-бели пейзажи? Или може би само рисунки? Можете дори да използвате Google за да търсите GIF файлове – просто изберете „Animated“ под менюто „Type“.

5. Може да филтрирате информацията, която търсите Използвайте тире или минус, за да филтрирате всички нежелани резултати от търсенето ви. Например, ако въведете „Paris –Kardashian“ ще сте сигурни, че наред с полезната информация за Париж, няма да ви излязат и жълтите клюки за това как звездата си изкарва там.

6. Може да намирате файлове за изтегляне Въведете filetype:pdf преди заявката си за търсене и ще видите само PDF документите. Други често срещани формати които може да ползвате в случая са .DOCX , .PPTX и .XLSX.

Вижте и

7. Ако дадена уеб страница не се отваря, потърсете я в кеша на Google Ако напишете ‘cache:името на сайта’ ще видите скрийншот на страницата, записана на сървърите на Google, но не в реално време, а със задна дата. Ако спешно се нуждаете от дадена информация, но сайтът не се отваря, пробвайте по този начин.

8. Когато сте отегчени може да играете на Zerg Rush Изпишете ‘Zerg rush’ в лентата за търсене и се забавлявайте.

9. Питате се какво е BackRub? Първоначално през 1996 година търсачката Google се е наричала BackRub. Тогава на заглавната ? страница пишело, че „BackRub“ е ”уебкроуър“ (от crawler – същество, което лази), която се използва, за да прекосява мрежата.

10. От бутона „I’m Feeling Lucky“ Google губи милиони долари на година Бутона „Чувствам се късметлия“ (I’m Feeling Lucky“), който заобикаля списъка с резултатите и влиза директно в страницата на първото предложение, струва на Google приблизително 100 милиона долара годишно от загубени приходи от реклами. 11. Смята се, че една реклама на началната страница на Google ще струва $ 10 милиона Но никога няма да видите реклами на началната страница на търсачката, въпреки че преди време (докато още беше в Google) сегашния директор на Yahoo, Мариса Майер беше обещала това. 12. Знаете ли кой е първият официален туит на Google? Той изглежда така:

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре