Сега четете
Мартин Захариев за кривото огледало на медиите

Мартин Захариев за кривото огледало на медиите

80378c806041c3e32ba5ce3dd0e9ff3bИнтервю с Мартин Захариев: Избори и кривото огледало на медиите, Гост: Мартин Захариев, „Коалиция за България”

Резюме: Относно медийното отразяване на изборните кампании Мартин Захариев казва в предаването на Иван Гарелов, че който не дойде на власт той не вземе да не се упражни по темата Изборен кодекс.

„Струва ми се,че за първи път имаме малко по-принципно и детайлно разработване на материята за медийното отразяване на изборите в рамките на Кодекса.”, посочи Захариев. В студиото той беше донесъл Кодекса от 235 страници и близо 500 члена.

„Застъпени са и са въведени като закон фундаментални принципи. Това са принципите на политическата необвързаност и независимост по отношение на медийното отразяване, принципът за равен достъп на всеки кандидат или партия, принципът на пропорционалност по отношение на разпределението на времена, форми на участия, диспути и т.н, и принципът на значимост, който въвеждаме за първи път.”, каза още Захариев.

По думите му кампанията е безплатна в обществените медии, а формата за онези, които са допуснати до състезание от ЦИК е до 40 секунди. Отделно има и лимитиране на времетраенето на предаванията, формата и реда на участието, казва Захариев.

Друг нов елемент е въвеждането на медийни пакети от 40 000лв. за онези партии, които нямат субсидия по силата на закона за политическите партии. За първи път има и регламентиране на медийното отразяване в печатни и онлайн медии, посочи още Захариев.

Вижте и

TV7, „Оригиналът“

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре