Сега четете
Петко Бочаров: Кой „кой” е в журналистиката

Петко Бочаров: Кой „кой” е в журналистиката

pbТрябва да се знае кой „кой” е в журналистиката – един основен въпрос, на който няма отговор, въпросът е кой притежава средствата за масова информация. Това каза журналистът Петко Бочаров, във връзка с промените, които през годините са настъпили в българската журналистика.

Едно време ги притежаваше държавата, сега кой ги притежава, допълни журналистът. „По-рано собствеността беше държавна, например вестниците „Работническо дело” или „Отечествен фронт”. Сега, ако ме попитате кой притежава „Телеграф”, кой притежава „Новинар”, или кой притежава „24 часа”, аз не мога да Ви отговоря. Този въпрос не стои само при вестниците, а важи и за електронните издания. За националното радио, което е държавно, се знае кой го управлява, знае се къде е сградата, но ако попитате за телевизиите, това не е известно”, обясни Бочаров.

Според него, настъпиха много промени в българската журналистика – и положителни, и отрицателни. „Положителните бяха свързани с това, че минахме към плурализъм, отдавна мечтан от хората, които се занимават с тази професия. Някои неща, които иначе са много положителни, започнаха да се изкривяват”, каза Бочаров. В момента има много отрицателни неща, които трябва да се оправят, но за тази цел, е нужно не само журналистите да са на мястото си, а е нужна и силна изпълнителна власт, каквато в момента няма.

Вижте и

Има много празноти, които трябва да се попълнят със съдържание, посочи той.
„Аз вярвам, че ще се оправим, в това няма никакво съмнение. Българската нация е преминала през какви ли не изпитания и предизвикателства, като се започне от Средновековието до сега”, заяви Бочаров. Няма никакво съмнение, че ние, българите, ще намерим начин да превърнем държавата си в нормална институция, каза още той.

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре