Сега четете
Турска медия предизвика смут

Турска медия предизвика смут

20ff030ec0fac58ff786476695887dd7cf000d43Публикация в турския в. „Заман“, че турският външен министър Ахмет Давутоглу е отменил двудневната си визита в България в последния момент, защото в програмата му не е предвидена среща с българския президент Росен Плевнелиев, предизвика дипломатически смут. От МВнР не потвърдиха отлагането на визитата, предвидена за 6 и 7 февруари. „В процес на уточняване са дати и програма на посещението на министър Давутоглу“, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

И напомниха, че посещението на Давутоглу е договорено при разговорите на българския му колега Кристиан Вигенин в Анкара през октомври 2013 г.

„Отмяната на посещението на турския външен министър у нас е изцяло по технически причини“, обяви президентът Плевнелиев.

По-късно от прессекретариата му обясниха, че визитата се отлага „заради несъвпадение в графиците и на двете страни и поради възникнала необходимост министър Ахмет Давутоглу да пътува за Сочи с премиера на Република Турция Реджеп Ердоган“. И се добавя, че публикуваните интерпретации в медиите за причините за отлагане на посещението и за евентуално отражение върху двустранните отношения са неточни.

Вижте и

Няма връзка и със случаите на задържане на товарни автомобили на българо-турската граница. „В процес на съгласуване са нови дати за посещението на турския външен министър“, съобщиха от „Дондуков“ 2.

От оригинала: Публикация в турска медия предизвика смут с посещението на Ахмет Давутоглу | | 06.02.2014 00:01 | Сега | стр. 2 | ЕЛИ НИКОЛОВА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре