Сега четете
Да оцелееш в България…

Да оцелееш в България…

Viktoria Blagovestova JosifovaКазвам се Виктория Благовестова Йосифова-Илиева, на 29 години от град София, отскоро омъжена. Имам завършено висше образование – “Персонифицирана аудиовизуална журналистика” и второ семестериално завършено – “Реклама и стилове на живот”. Преди това съм учила в 73-то СОУ “Владислав Граматик” (по-известно като втора немска гимназия) Преди 2 седмици приключи и курсът ми за маникюриска и сега си чакам дипломата.

До тук всичко звучи много добре, но в момента съм на такъв етап от живота си, в който искам всички тези неща, които съм учила да ми донесат и доходи. Оказва се, че на пазара на труда, не му трябва кадър като мен. След като защитих бакалавърската си теза и се дипломирах ходих на няколко безплатни стажове в телевизия “Кракра” в гр. Перник, в телевизия EBF и в БНР като преди това бях помагала и в университетския вестник “Дневник”.

Имах голямото желание и все още го имам да се реализирам като журналист, но през цялото това време са ме издържали родителите ми, а сега вече и съпругът ми. Ако трябваше да разчитаме на моите доходи да сме умрели от глад.

Разказвам Ви собствената си история, защото съм сигурна, че има и много други подобни на нея. В момента работя в семейната фирма само и само да не съм безработна. Не искам да емигрирам. Това би било най-лесното решение. Да си купим билети със съпруга ми и да заминем. Но аз знам, че не мога да живея и работя на друго място.

Искам да градя живота си тук в родината. Била съм на доста места по света, обичам да пътувам, но никога не бих могла да живея извън България, камъкът си тежи на мястото. Затова все още не съм се отказала от мечтата си да бъда журналист. Макар и бавно, стъпка по стъпка се надявам да стигна до целта си, а именно да работя това, за което съм учила.

Искам накрая специално да благодаря на Пламен Бояджиев и Андрей Велчев, че ми дадоха възможност да пиша за сайта “Любословие – медия за медиите” и да им кажа: “Момчета няма да ви разочаровам”.

 Автор:

Виктория Благовестова Йосифова-Илиева

Вижте и

 

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре