22246_313947116015_946759_nВ какво се е превърнал животът ни днес? Живот втора ръка. Пазаруваме дрехи и обувки втора ръка, купуваме си техника – бяла и черна втора ръка, четем материали и публикации втора ръка. Не живее ли всъщност нечии друг живот?

Доходите ни не позволяват да си купуваме нови вещи и тъй като употребяваните са по-евтини посягаме към тях. Но тези вещи и не само материални неща са вече употребени от някой друг и носят неговата енергия и заряд.
Същото е и с журналистическите материали. Много лесно е с бутона на клавиатурата да цъкнеш „Copy“ и „Paste“ и да прехвърлиш даден вече готов материал в информационния сайт или фейсбука.

Друго е лично да отидеш на събитие, да присъстваш на дадена пресконференция или откриване, концерт и т.н. и да напишеш собствен материал. Там не се изискват просто две натискания на клавиатурата, а много повече.

Крайно време е журналистите да се постараят малко повече и да вложат творчество и хъс в сътворяването на даден материал, а не просто да цъкат „Copy“ „Paste“ и да претендират, че това е качествена журналистика.

Автор: Виктория Йосифова