ruthМалко преди албумът “RUTH” да бъде издаден по света, Рут Колева получи признание от двама водещи в различни програми на британското радио BBC. Песента “Dissonant” от новия албум на Рут се завъртя в програмата на BBC 2, в шоуто на Хюи Морган, познат на българската публика като фронтмен на Fun Lovin’ Criminals. Хюи пусна “Dissonant” в предаването си на 18 януари, наред с песни на Арета Франклин и Джос Стоун.

Лондонската програма на BBC пък отправи покана към Рут за изпълнения на живо в предаването на култовия музикален журналист Робърт Елмс. Рут ще пее на живо в ефира на BBC London на 14 февруари, като гост в 3-часовото предаване на Елмс.

Вторият студиен албум на Рут – “RUTH”, ще бъде издаден на 20 февруари в САЩ, Европа и Азия. “RUTH” вече беше представен у нас в края на 2013. Българските фенове на певицата ще имат възможността да я чуят и видят на живо в Sofia Live Club само два дни след световната премиера – на 22 февруари. С този концерт Рут ще представи новото си видео – към втория сингъл от албума, песента “Turn This Around”.