images“Радио Шумен е голямо, не само за мен. Като цялото БНР е много голямо за мен. Това, което отличава Радио Шумен е свързано с неговата програма и с нещата, които работещите в него журналисти правят. Работата в радио е нещо като ураган, като буря. Днес се подрязват лозите, за да могат по-късно да разцъфнат, да оживеят и да дадат плодове, за да е богат урожаят.

Намирам някаква символика между това, че днес празнуваме Деня на лозарите и празника на Радио Шумен. Нека се наливат със сок непрекъснато лозите, нека да дават щедър плод, както и плодът от труда на журналистите да радва хората.

Сигурен съм, че така това ще е още дълги години напред” – каза в събота генералният директор на Българското национално радио Радослав Янкулов, който пристигна в града ни привечер за празника по повод 41-вия рожден ден на регионалната радиостанция.
Той поздрави целия екип на медията за празника, както и журналистката Красимира Петкова за присъдената й награда “Журналист № 1” и номинираната нейна колежка Людмила Борисова за наградата “Сирак Скитник”.

Янкулов остана очарован от сградата и работата на екипа на Радио Шумен, в което е за втори път след избора му за генерален директор на националното радио.

Янкулов не пропусна да отбележи, че като млад репортер, е отразявал тук футболния двубой между “Славия” и “Волов”. Участвайки на живо в програмата на Радио Шумен, той със смях си спомни, че се наложило тогава “като мишки” с екипа си да се измъкнат от стадиона, заради покрусените, ядосани и много много натъжени запалянковци на шуменския отбор.

Поради това, че в радиорайона на регионалната радиостанция играе двукратният шампион на България по футбол, Янкулов уточни, че програма “Хоризонт” има правата да предава мачовете на “Лудогорец”, но той е обещал и Радио Шумен да получи лиценз за да предава поне моменти от успешните игри на разградчани.

В кабинета на директора на медията Тодор Димов Радослав Янкулов проведе кратка делова среща.Вечерта в известен шуменски ресторант бе тържеството по повод 41-ия рожден ден на Радио Шумен. На него от София пристигнаха част от ръководния екип на БНР, а от страната – директори на регионални радиостанции.

Шуменска заря | стр. 25 | СВетлин ПЛАМЕНОВ