imagesCAGAIYQ7Телевизионната група “Нова броудкастинг груп” и интернет-радио групата “Дарик” официално се обединиха, съобщиха от Econ.bg.

Акционерната собственост на новата интернет компания “Дарик нет” ще бъде разпределено в съотношение 70% за “Нова броудкастинг груп” и 30% за “Дарик”. Като през следващите пет години “Нова” може да придобие миноритарните дялове на “Дарик”.

“Дарик нет” ще бъде управлявана от Съвет на директорите, чиито председател ще бъде главният изпълнителен директор на “Нова” Дидие Щосел.

В активите на “Нова Броудкастинг Груп” ще се включват платформи за видео обмен и видео съдържание VBOX 7 и Nova Play, имейл платформата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, Novanews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg.

През август “Нова Броудкастинг Груп” придоби 70% от медийната група “Дарик Нет” АД. След финализиране на сделката “Нова” ще стане собственик на всички сайтове, част от “Дарик Уеб”. Новият собственик освен това ще се сдобие и с уеб групата “Нетинфо” АД.

През април миналата година пък групата на “Нетинфо” беше закупена от “Дарик”. Продавач тогава беше Sanoma Magazines International, която беше придобила 68% от компанията през 2008 г. за 29 млн. евро.

[spider_facebook id=”1″]