Зелма Алмалех и Стефан Джамбазов във "Въпреки"

колаж зелмаБившият главен редактор на информационна агенция БГНЕС Зелма Алмалех и заместникът й Стефан Джамбазов, които я напуснаха в края на октомври 2013 г. поради несъгласие с информационната политика, създадоха сайт за култура „Въпреки“.

„Радостни сме да ви съобщим, че нашият сайт Въпреки – разкази за култура www.въпреки.com е вече активен. Той е скромен засега, но ще се развиваме“, обещават Алмалех и Джамбазов.

„Създадохме го с подкрепата на близки и приятели, за което им благодарим“, пишат двамата.

Те допълват, че фокусът на „Въпреки“ е „преодоляване на себе си, институциите, стереотипите, политиците, недоимъка, бездуховността, невежеството, конюнктурата и какво ли още не“.

Вижте и

Амбицията на двамата журналисти е това да не е информативен сайт, в който присъстват културните събития от седмицата или месеца по безличен и само информативен начин. „Тук информацията, доколкото я има, ще бъде оценъчна и като избор, и като позиция“, обещават създателите на новия проект.

Двамата се оттеглиха от БГНЕС през октомври 2013 г. заради несъгласие с политиката на медията.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)
  • Поздравления за сайта! Ако имате нужда от сътрудници – аз съм фотограф, тази година завърших и Журналистика и медии (магистратура в СУ).
    Всичко най!
    Ани Лозева

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре