Сега четете
Дъщерята на Джаро проговори…

Дъщерята на Джаро проговори…

BIG_PROFILES_112В днешният брой на в. Репортер Йоанна Темелкова, известна с ролята си като дъщеря на Джаро от сериала на бНТ – .Под прикритие разказва за това,  че иска да оставя нещо след себе си и за общите черти с дъщерята на генгстера от родния ефир.

Как се стигна до ролята Ви в ..Под прикритие“? Ходихте ли на кастинг или бяхте поканена?
Явих се на кастинг, одобриха ме и после ме поканиха.

Гледахте ли сериала преди да започнете участие в него? Какво
Ви е мнението за него?

В интересна на истината, бях голям фен на сериала. Не съм пропускала епизод. Мисля, че с право го наричат най-добрият български сериал. В него има всичко, от което има нужда окото на зрителя.

Как се чувствахте в началото на снимките, беше ли Ви трудно?

Беше ми трудно до толкова, до колкото трябваше да опозная екипа. Това ми отне не повече от пет минути, защото всички са изключителни професионалисти и с такива хора се работи лесно. Първата сцена, която трябваше да заснема на пьрвия си снимачен ден беше с Михаил Билалов, с когото не се познавах дотогава. Общувахме така, сякаш сме работили цял живот заедно.

Започнаха ли да Ви разпознават по улиците като „дъщерята на Джаро“?

Аз не ходя много по улиците, но в редките случаи ми е правило впечатление, че хората се обръщат. Твърде е рано според мен, а и на публиката й трябва повече време да приеме нов женски персонаж, отколкото мъжки… Особено в такъв сериал като „Под прикритие“.

Как приемате нарастващата си медийна популярност? Искате ли понякога да сте под прикритие?

Медийната популярност в България е много относително нещо, защото много често се свежда до жълтите вестници. Особено, когато си ново лице жълтурковците веднага те хващат и почват да те мажат едно хубаво, пък ти си бъди популярен. Смешно е. Работейки обаче в сферата на актьорската професия, познавам злобата в хората. Не мога да кажа, че я разбирам, но приемам съществуването й. А иначе аз постоянно съм под прикритие и от нещата, които чувам, че се пишат ми става ясно, че тези хора са доста далеч от живота ми и така ще си остане.

Намирате ли нещо общо между Ния и Вас самата?
Да, имаме много общи черти, засега. И двете сме със силни характери, отстояваме позициите си без страх.
Единственото, което е далеч от мен е това, че Ния е бивша наркоманка, а скоро това ще си каже думата за образа. Изпитвам огромно любопитство към тази част от живота й.

Виждаме Ви и в много постановки на театралната сцена. Къде се чувствате по-добре?
Оказва се, че е въпрос на какъв период от професионалното си израстване е артистът. В момента се чувствам добре и на двете места. Дай Боже всеки един актьор да има шанса да практикува и в киното, и в театъра. Различни са като усещане, но еднакво незаменими за мен.

В каква посока искате да развиете кариерата си?

Имам си цел, до която бавно и постъпателно вървя. Мечтая да направя собствен театър и да го управлявам така, че публиката да не иска да си тръгне от него. Вярвам, че мога, въпрос на време.

В театъра и в киното си партниране с големи звезди като Калин Врачански, Захари Бахаров и Михаил Билалов. Лесно ли се работи с тях?

Няма причина да се работи трудно с тези хора. Ние упражняваме една и съща професия, спазваме едни и същи правила, стиковаме характерите си много бързо и работата започва да върви гладко.

Как възприемате номинацията ви заедно с Мартин Гяуров за светска двойка?

Ами… не знам как я възприемам… Научих случайно за това и в първия момент много се смяхме с Мартин. Това е една от онези изненади, на които не знаеш как да реагираш.

Къде и как искате да се видите след 10 години?

Искам да си бъда тук, в България. Искам да си живея спокойно в някоя къща, с голям двор, да си садя цветя, зеленчуци, бих отглеждала и животни. Искам децата ми да отраснат на място, което да ги провокира да се наслаждават на природата и да щуреят сред нея. Искам да оставя нещо след себе си.

Вижте и

За нея: 

ЙОАННА ТЕМЕЛКОВА

актьор

Родена на 04.10.1986 г. в София. Участва в студията на Димитър Еленов към Народен театър „Иван Вазов“. Там е първото й сценично участие – в „Кукувицата“ от Елин Рахнев. Завършва Актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кр.Сарафов“ през 2009 г. в класа на проф. Пламен Марков. Същата година постъпва в трупата на ДТ „Адриана Будевска“- Бургас, където изпълнява ролите на Момичето, което прилича на ангел и Момичето, което никак не прилича на ангел в постановката „Жестоки игри“ от Алексей Арбузов, реж. Андрей Любимов, Косара в „Балкански аристократи“от Любинка Бобич, реж. Бойко Богданов, Сузи в „Предградие“ от Ерик Богосян, реж. Иван Урумов, Момичето в „Търси се драматическа актриса“от Ал.Островски, реж. Юрий Погребничко. От 2011 г. е в трупата на Театър „София“, столичен дебют в ролята на Луиза от „Коварство и любов“ от Шилер, реж. Стайко Мурджев.

В Театър „София“ можете да гледате актрисата Йоанна Темелкова в:

Източник:

ЙОАННА ТЕМЕЛКОВА пред „РЕПОРТЕР“: Искам да оставя нещо след себе си | Имам много общи черти с дъщерята на Джаро | 31.01.2014 03:31 | Репортер | стр. 13 | МАДЛЕН ШИШМАНОВА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре