Сега четете
БНР атакува туризма

БНР атакува туризма

bnr magazineВ навечерието на 79-ата си годишнина Българското национално радио се сдоби със собствено списание. Издател на „ZOOM BULGARIA“ е Радио България БНР.

Списанието, чийто пилотен брой ще се появи в края на януари, ще бъде пълноцветно месечно издание на английски език във формат 32 страници.

Броевете на „ZOOM BULGARIA“ ще се разпространяват в големите хотели и основните туристически комплекси, както и на летищата (София, Пловдив, Варна, Бургас), съобщи Антоанета Ковачка, главен редактор на Радио България.

Списанието е насочено към англоговорящите гости и туристи в страната ни, на които ще бъде предложена разнообразна информация и новини. Ще бъдат публикувани излъчените материали в звуковите файлове на световната интернет програма на обществената медия Радио България.

Имаме амбицията да изработваме броеве на различни езици и да правим специални броеве, когато по света предстои да се случат значими събития и форуми с международен отзвук, обясни Ковачка.

През 1936 г. от България към света започват първите пробни излъчвания на радиопрограми. Опитите са сполучливи и откриват пътя към предаванията за чужбина на тогавашното Радио София. „Това радио изглеждаше невероятно – споделя приживе Петър Увалиев, който работи в предаванията на италиански език. – То се роди, за да ни убеди, че е на пъпа на простора и границите отпадаха, защото гласовете ни излитаха.

Вижте и

Ние бяхме млади момчета, може би не съвсем домътени пилета, но ние говорехме някому отвъд. Докато светът тогава упорито се делеше на врагове, радиовълните прескачаха рововете на омразата…“
Радио България (програмите на чужди езици на БНР) продължава мисията си да бъде мост към света на български, английски, руски, немски, испански, френски, турски, сръбски, гръцки, албански, арабски.

На адрес то информира за актуалните събития и тенденции в икономиката и политиката, представя съвременното ни битие, разказва за историята, културата и традициите в България.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре